E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLondra metrosunda patlama meydana geldi---

Londra metrosunda patlama meydana geldi

Londra metrosunda patlama meydana geldi
15 Eylül 2017 - 10:54 borsagundem.com

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir metro istasyonunda patlama olduğu ifade ediliyor. Olayın terör saldırısı olup olmadığı bilinmiyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yerel saatle 08.20'de (Türkiye saatiyle 10.20) bir patlama meydana geldi. Reuters haber ajansı, Londra'nın batısındaki Parsons Green istasyonunda patlamanın gerçekleştiğini bildiriyor.

Londra Ambulans Servisi "Yaralanmaların gerekçesini ve ciddiyetini değerlendirme aşamasındayız. Buna öncelik veriyoruz" ifadesini kullandı. Patlamanın olduğu yere tehlikeli bölge müdahale ekibi, ağır silahlı polisler, ambulanslar, itfaiye ve bir helikopter gönderildi. Polis, halka bölgeden uzak durma çağrısı yaptı.

BBC'nin terörle mücadele kaynakları, olayın 'terör eylemi' olarak değerlendirildiğini söyledi. Başbakan Theresa May, olayla ilgili olarak anbean bilgilendiriliyor.

İngiliz Metro gazetesi, bazı yolcularının yüzünde yanıklar olduğunu duyurdu. BBC sunucusu Sophie Raworth da sedyede gördüğü bir kadının yüzü ve bacaklarında yanıklar olduğunu söyledi.

Olay sonrası patlamanın olduğu vagonda çekilen fotoğrafta, yanan bir kovanın içindeki kablolar dikkat çekti.

Trenden dumanların yükselmesiyle istasyon boşaltıldı ve durağın yer aldığı hatta seferlere ara verildi. Bölgedeki Reuters fotoğrafçısı silahlı polislerin olay yerinde olduğunu aktarıyor.

Terörle mücadele birimleri gelişmeleri takip ediyor, ancak olayı İngiltere Ulaştırma Polisi soruşturuyor.

Sosyal medyada olayla ilgili paylaşım yapan kişiler, trende büyük panik yaşandığını ifade etti. Reuters'a konuşan bir kadın, olay sonrası bütün yolcuların aynı çıkış kapısına yönelmesiyle oluşan izdihamda yaralananlar olduğunu söyledi.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.

2005’te 52 kişi öldürülmüştü

7 Temmuz 2005’te Londra’da gerçekleştirilen ve kentin toplu taşıma sistemini hedef alan saldırılarda 4 intihar bombacısı 52 kişiyi öldürmüştü. Saldırıyı El Kaide üstlenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)