E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLighthizer: Vietnam ABD ile ticaret fazlasını kısmak zorunda---

Lighthizer: Vietnam ABD ile ticaret fazlasını kısmak zorunda

Lighthizer: Vietnam ABD ile ticaret fazlasını kısmak zorunda
30 Temmuz 2019 - 12:41 borsagundem.com

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, ABD ile artan ticaret fazlasını azaltması konusunda Vietnam'a uyarıda bulundu

Trump yönetiminin güney Asya ülkeleri üzerindeki baskısını artırmasıyla, Pazartesi günü ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer Vietnam ABD ile ticaret fazlasını kapatmak için bir şeyler yapması gerekiyor dedi.

Lighthizer taraından ABD Senatosu Finans Komisyonu’na yapılan açıklamada,  ABD’nin Vietnam ile ticaret açığı artmaktadır ve hükümet Vietnam’a sürdürülebilir olmayan bu ticaret açığının düşürülmesi konusunda son derece açık davranmaktadır” dedi.

Lighthizer ayrıca, Vietnam’ın alması gereken tebdirler, ABD’den ithal ettiği ürünleri artırmak,  ve ilgili ürün, servis ve tarımsal ürünler ve fikri mülkiyet piyasa erişim kısıtlamalarını çözmek olduğunu belirtti.

Vietnam ABD’nin en büyük ticaret partnerlerinden biri olarak, Trump yönetiminin giderek daha fazla hedefi haline geliyor.

ABD Nüfus İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, Vietnam’ın ABD ile yıllık ticaret fazlası 2014’den bu yaba 20 milyar dolar artarak geçen sene 40 milyar dolara erişti. Yılın ilk beş ayında  ticaret açığı bir önceki yılın 21.6 milyar dolar olan açıktan yüzde 43 daha fazla olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında ABD Hazinesi Vietnam’ı muhtemel kur manipülasyonu yapan ülkeleri izleme listesine ekledi. ABD Başkanı Donald Trump, Haziran ayında ülkeye ek vergi uygulamayı isteyip istemediğinin sorulması üzerine, Vietnam’ı neredeyse herkesin en kötü suistimalcisi olarak nitelendirmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)