E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLiderler oylarını kullandı ---

Liderler oylarını kullandı

Liderler oylarını kullandı
31 Mart 2024 - 10:48 borsagundem.com

CHP lideri Özgür Özel Manisa'nın Yunusemre ilçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda oy kullanırken, İyi Parti Genel Başkanı Akşener ise Çankaya'daki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'na gelerek oyunu kullandı.

Siyasi parti liderleri ve adaylar, 31 Mart yerel seçimleri için ikametgahlarının bulunduğu şehirlerde oylarını kullanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda oyunu kullandı. Özel, sandık başına gelen ilk siyasi lider oldu.

Sandık başına gelen ilk siyasi lider olan Özel, geçmiş dönemde şikayet ettikleri haksızlıkların olduğunu ancak çok büyük olaylar olmadan bugüne kadar geldiklerini dile getirdi.

CHP lideri şöyle devam etti:

"Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir. Herkese bugün sakinliğini korumaları çağrısını yapıyorum. Kazanma sevincinde, tüm vatandaşlarımıza silahlardan uzak durma çağrısı yapıyoruz. Elbette sevinç gösterileri olacaktır, bu seçimin kaybedeni olmayacaktır. Sandıkta 20 milyon, 30 milyon kişiyiz. Ama yarın 84 milyon kişiyiz. YSK'yi takip ediyoruz. Şu ana kadar bir sorun yok."

Özel, CHP'nin aday çıkardığı yerlerde sandık görevlilerinin de bulunduğunu ifade etti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki kayıtlı sandığına geldi.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Partimin hemen hemen her bireyinin haksızlığa uğradığı çok iftiralarla karşı karşıya kaldığımız ama bu direnmenin Türkiye açısından göreceksiniz ki neye tekabul ettiğini bir yıl sonra anlayacağız. Zorlu bir süreçti. İlçelerde ve il merkezlerinde esnaf gezerek propaganda yaptım. Bedensel bir çalışma olduğu için baya da yoruldum. İnşallah hayırlısı olur. Seçim sonuçlarının Türkiye açısından iyi olacağını düşünüyorum.

Basın mensuplarının Ankara seçim sonuçlarıyla ilgili sorusuna "ilginç bitecek" yorumunda bulunan Akşener İstanbul için ise "Ona yorum yapmayım. Her şey iyi olacak. Bizim durumumuz iyi olacak.

YSK Başkanı Yener: Oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde devam ediyor

 

İstanbul'da 11 milyonu aşkın seçmen yerel yöneticilerini seçiyor

 

Hasta ve engelli seçmen oylarını kullanıyor

 

Türkiye sandık başında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.