E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLibya'ya giderse Türk askeri ne yapacak?---

Libya'ya giderse Türk askeri ne yapacak?

Libya'ya giderse Türk askeri ne yapacak?
02 Ocak 2020 - 11:37 borsagundem.com

Türk askerinin bir yıl süreyle Libya'da gönderilmesine izin veren tezkere bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Tezkerenin Meclis'ten geçmesi durumunda Ankara ve Trablus arasında imzalanan iki mutabakatın yeni bir aşamaya geçmesi bekleniyor.

Türkiye'yi Libya'nın Trablus kentinde kurulu Ulusal Mutabakat Hükümetini (UMH) Tobruk merkezli General Halife Hafter güçlerine karşı koruma amacıyla askeri destek vermeye götüren süreç, 27 Kasım'da iki taraf arasında savunma ve güvenlik işbirliği ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması muhtıralarının imzalanması ile başladı.

BBC Türkçe'in haberine göre Türkiye, Libya ile varılan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasıyla ABD desteğiyle Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır ve İsrail tarafından geliştirilen Doğu Akdeniz Doğal Gaz Forumu oluşumuna yanıt verirken, bölgedeki hidrokarbon paylaşım mücadelesinde önemli bir adım atmış oldu.

Türkiye karşıtı cephede savaşan Hafter'in silahlı gücü nedir?

Ancak Türkiye açısından bu kazanımın korunması, Başbakan Mustafa Fayez al-Sarraj liderliğindeki UMH'nin varlığını sürdürmesine; yani, arkasına Rusya, Fransa, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi önemli güçleri alan Hafter'e karşı Trablus'u savunmasına bağlı.

Hafter, son dönemde giderek artan askeri destek sayesinde Trablus hükümetine yeni ve kapsamlı bir operasyon daha başlattı.

Libya'da UMH'den Suheyrat Anlaşması'na bağlılık açıklaması

Saadet Partisi'nin tezkere kararı belli oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okivireke Dokisirike02 Ocak 2020 16:03

    Top oynamaya gitmiyorlar ya.gereğini yapmaya gidiyorlar.bu iş bizim tüm işlerimizi kökünden bozmuştur.keşke iktidarda chp iktidarda olsa idi.ülkemizin menfaatlerine bunlar yakın.

  • Nedim02 Ocak 2020 15:58

    Chp nin, hdp nin,  feto nun, ip in,  her defasında her konuda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıpratma, boşa çıkarma, hafife alma, konusunda aynı fikir ve kanaatte olması hatta aynı jargonları kullanması tesadüf mü?  Asla değil!  Mütemadiyen diktatör ve saray kelimelerini bu ülkeye yakıştıracak kadar alçak olanlar Amerika ya Avrupa ya tek bir laf edemeyecek kadar yalaka ve aşağılıktır. Zaten bunların asıl derdi  Türk Milletinin değerleridir. İşte bu zihniyete asla geçit verilmemelidir.  Türk  Milletinin özüne dönüp bu aşağılık Atatürk komisyoncularından kurtulması zamanıdır.

  • : ))02 Ocak 2020 17:48

    senden büyük fetocu mu var?  : ))) şaka mısın nesin. hu çeke çeke büyümüşsün vakıf derneklerde... tövbe ettim diyip g.t kurtarma burda yazıyorsun. telefonunu bile dğeiştirmişsindir korkudan bylok çıakcak diye. geç bu ayakları millet biliyor vatan hainlerini. kenan evren gibi hepinize hesap sorulacak. Adam korkuttunu düşünüyor şebek : ))

  • ..02 Ocak 2020 15:52

    Haritadan Libyanın yerini bilmez. o kadar cahildir. gelir burada asker gönderin.. asker gönderin der yorum yazar. Osmanlıyı da çökerten bu yalaka takımıdır. aynıları gene milletin omuzlarında salak gibi yapışmış. cehalet akıyor .. arapça  bırak türkçe okuma yazması var.. 2 makele okumuyor tembel. bir de yazıyor buraya saçma sapan. sorsan profesör gibi yazı yazdım sanacak. rezil olmaktan başka bişe oldu yok.

  • ALP02 Ocak 2020 14:25

    ulan geri zekalılar esas akıl tutulması  sizde  sen aktif olmassan...sen pısırık ,,yerinde otrursan...sen hakkını aramassan..elin bütün gavuru yığılmış oraya..bende burdayım ona  göre  demessen alırsın üçün birin...şuna bakın yav..ne günlere kaldık kardeşim  ülke menfaati onu gerketiriyor..yarın gelecek deniza açılamayacansın...geyik haberin varmı,,,kaldır kafanı biraz oku,,,12 adaları nasıl kaybettik yoklukla..sırf oraya gidemedik...ö....z..kafanı bir idoolejiye takma takıntılı olma..A..B..C,,partili beni ilgilendirmez,,,sen alacağın kazanca bak...ha..her şey enine boyuna elbetteki..düşünülür,,,kimse boşuna macaraya atılmaz...hele senin gibi....s.....r

  • mantık02 Ocak 2020 17:02

    Neyin generali cahil  kabız!  Amerika ya kaçıp Libya ya darbe yapmak için dönen aşağılık bir münafık var orada!  Kabız herif kendine hitap etmekten bile aciz olduğu için abuk subuk nik yazıp kaçacak!  O yazdığın tuvalette çıkardığın parazit yalan yanlış yazma!  bak senin gibi adi ve ucuz ıyalancıların  sonu gelmek üzere!

  • eee02 Ocak 2020 15:49

    denyola okumadan yazmışsın. Libyada general var. halkın yuzde 85 i bu adamı destekliyor. hava alanları, uçaklar, bir çok aşiret ve ldierler o topraklarda bu admaı destekliyor. bu adaha liberal bir çizdir. şuan var olan yonetım yüzde 10 larda destek buluyor. halkın çoğu istemiyor. libya yonetımı aşığı ağır dinci. geçmişte türkiye Cumhuriyetini dahi çizgisini kötü buılmuş bir islamcılar.. burada handi devletin ordusu var ? libyaya gidicez ne olacak? libya nınne faydası var? akdenizde deniz sahamız belli. deniz sınırımız belli. libya ya asker gonderecek kadar ne var bu işte ? ortada ol. başa geçen libya hukumeti ile uzlaşıp menfatini kap. ne b*k işimiz var orda? mehmetçik gidiyor. harp etmeye ? suriye 1 petrol kuyusundna 5 kuruş alıyon mu? suriyeliyi bil Türk milleti vergisi besliyor.  biz ordu soktuk 5 kuruş faydası yok suriyenin. üstüne maaş zaamı yok, kurşun kaç para deniyor ?   oku araştır.  

  • Bir yorum 02 Ocak 2020 14:15

    Bir Akp yetkilisi "Bosna' ya da mehmetçik gönderdik "diyor. Resmen akıl tutulması ya da bile bile konuyu saptırıyor. Bosnalı müslüman lar ile libya'da birbirleriyle iktidar savaşı verenleri bir tutuyor. Yazıklar olsun.

  • doğru 02 Ocak 2020 14:22

    bosna ya afganistana giden muharip güç değildi...

  • bir dost02 Ocak 2020 13:42

    tamam belki libya’da kazancımız olabilir ama bir askerimizin bile şehit olmasına değer mi bu kapitalist kirli petrol savaşına girmemiz ...

  • ee02 Ocak 2020 13:31

    ne diye ateş hatına mehmetçik giriyor. gidiyor ? neymiş akdenizde anlaşma var, deniz anlaşması var. yahu 5 gunluk anlaşma yapıldı. 5 gunönce felan. yuzyıllardır akdenızde gemılerımız askerlerimiz zaten orayı koruyor. kktc ye dahi kurtardık. libaya ne alaka? bzilerene libra denız sahasından. zaten bizim askeri ve deniz sınırımız belli. onu koruyun yeter. böyle asker gnderecek kadar ne var yahu bu işte. yazıkdır gunahdır devletın mılletın çektiklerine... saha demişler. herkes orada ama kim resmi askeri gücü ile orada? suriyedede askeri güçleri olmayanlar borozanı ötturuyor. petrol sahaları beton ve çimento fabrıkalarını işletiyor. biz hangaryası nı askeri gücünü koca koca ordularo orda tutuyoru. yaa aklı başında stratejı lazım. saçmalık 

  • beyazıt02 Ocak 2020 13:19

    sahada olmazsan ,masaya oturtmazlar seni

  • ne02 Ocak 2020 13:34

    ne masasına oturcan ? akdenizde denız sınırın belli. yuzyıllardırda belli. gemılerın orada geziyor. libya ols ane olur.. olmasa ne olur... koca askeri birlıklerı gonderecende ne olacak ? gondermeden destekle sende diğer devletler gibi.masaya oturcan ne olcak? suriyede gorduk masayıda oturanlarıda.... esad halkını sevmiyor diyon. libta lideride yüzde 90 lık kısmın yonetımını kaybetmiş lider ama ona desteğe gidiyorsun. okuyun . yabancı haber ajanslar abakın okuyun. bilmeden cehaletle yazıyonuz. sizimi yetiştirecek, yapılan kalitesiz laylarını eleştircez.  türkiye nin işi hakkaten her alanda zor bu kafalar varsa tv  bakıyor. gordunu gerçeksanıyor : ))

  • malak02 Ocak 2020 13:14

    1908de osmanlı trablusgarptan şutlanmıştı İtalya tarafından. Uşi anlaşması ile hem trablusgarp gitti hem de 12 adalar.Sonra balkan harbi ve I. dünya savaşı. Tarihi dikkatlice incelemek ve dersler çıkarmak lazım, yoksa tarihin tekerrür etme gibi bir huyu vardır. Eldeki pirince giderken, evdeki bulgurdan olmayalım.

  • Nedim02 Ocak 2020 13:28

    Malak bey oraya  Ordu göndermiyoruz!  Akdeniz de olmaz isen zaten yoksundur. Anlayabildiniz mi malak bey?

  • Nedim02 Ocak 2020 13:10

    Chp nin tam bir batı ağzıyla Türkiye ye karşı olmasını herkes görsün ve ibret alsın!  Diyor ki  Libya da taraf olamayız!  Hatta Hafter in tarafını da tuttuğunu da gizlemiyordu!   Hafter zaten herkesin malumu Sisi neyse belki daha kötüsü!  Tarafı belli Türkiye ye açıkça meydan okuyor niyeti zaten katliam yapmak!  Biz önce Akdeniz konusunda yaptığımız anlaşmayı korumak  ve tabi ki mazlum insanları korumak. Diyor ki yanlış politika sonucu  bu hale geldik.  Be adam zaten Dünya seni karşına almış neyin siyaseti neyin politikası?  ha bunlara bir şamar atmayı becerebilirsen Suriye de ki gibi  o zaman durup düşünürler.  Mazlum,  Müslüman  insan bırakmak niyetinde olmayan bir zihniyetin varlığı gayet açık ve ortada!  Şimdi fetonun kendi halinde başı önde yürüyen gömleği  son düğmesine kadar ilikli saygılı insanlar nasıl  iki ayaklı şeytana dönüştüler?  Acaba hiç düşündünüz mü?

  • Sdk02 Ocak 2020 13:04

    Libyaya asker sahaya inmez... hava saldırıları bu işi çözer...

  • doğru02 Ocak 2020 12:54

    türkiyenin gündemi 2020 de libya,süriye,mülteciler, biz ülke olarak ne zaman bilime ,ihracat ağırlıklı üretime,sanayiye,istihdama enerjimizi harcıyacağız...

  • Nedim02 Ocak 2020 14:08

    O iş sen de burada yorum yapmakla vakit kaybetme bence!  Hemen başla!

  • Selahattin Ölmez02 Ocak 2020 12:11

    artık içimizdeki (Siyasetciler yöneticiler, askeriyediki  fetö cüler (ABD) liler temizlendikce hükümet daha akılcı ve pırısırık olmayan hareketler yapmaktadır.chp ise hala hdp ye direksiyonunu kullandırmaktadır.

  • Nedim02 Ocak 2020 14:00

    Bu aşağıdaki öküz oğlana göre fetocular daha vatansever oluyor!  Ah öküzüm vah öküzüm.  Hdp ve diğer kahpeler el ele bu da aynı kaba şey edin.  

  • Nedim02 Ocak 2020 13:32

    Bu i aşağıdaki hödüğe göre Suriye ye de Amerika istediği için girdik.  Teröristlerle de Amerika istediği için  mücadele ediyoruz.  Feto ve daeş ile de Amerika istediği için operasyon yapıyoruz.  ...k kafalı olunca  ne desen boş. 

  • Türkoğlutürk 02 Ocak 2020 12:49

    Evet abd uşaklığı tamgaz. Bir beyazsaray da cam temizliğine gitmediğimiz kaldı

  • Alp Arslan02 Ocak 2020 11:46

    Yüzyıllarca bizim hakimiyetimizde olan topraklara geri dönüyoruz. Net olarak budur. Hiçbirşey tesadüf değil.

  • Ozan02 Ocak 2020 12:57

    Topla valizini oraya dön,boş beleş yorum yapma