E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLibya’nın günlük petrol üretimi tekrar 1 milyon varilin üzerinde---

Libya’nın günlük petrol üretimi tekrar 1 milyon varilin üzerinde

Libya’nın günlük petrol üretimi tekrar 1 milyon varilin üzerinde
26 Temmuz 2022 - 13:50 borsagundem.com

Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Oun ve Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) Başkanı Ferhat bin Kıdara, Libya’nın günlük petrol üretiminin 1 milyon 25 bin varile yükseldiğini bildirdi.

NOC Başkanı Ferhat bin Kıdara ve Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Oun, yaklaşık bir hafta önce ortalama 870 bin varil seviyesinde olan günlük petrol üretiminin 1 milyon 25 bin varile çıktığını duyurdu.

Oun, 2022’nin ilk çeyreğindeki kesintilerden önce ortalama günlük üretimin 1,3 milyon varil olduğunu söyeyerek, "10 gün içinde petrol üretimin günlük 1,2 milyon varile yükselmesini bekliyoruz’’ dedi.

Üretim 100-200 bin varile düşmüştü

Libya'da 17 Nisan'dan beri çeşitli bölgelerdeki güvenlik sorunları yüzünden petrol sahalarındaki üretimde ve petrol ihraç edilen limanlardaki faaliyetlerde aksaklık yaşanıyordu. Bu süreçte üç petrol sahasındaki günlük üretimin toplam 100 bin ila 200 bin varile kadar düştüğü bildirilmişti.

Libya Petrol Hilali bölgesinin ileri gelenleri, 16 Temmuz'da, 3 aydır kapalı olan petrol sahaları ve limanlarında yaşanan krizin sona erdiğini ve petrol ihracatının yeniden başladığını açıklamıştı.

Bir baskı unsuru olarak petrol üretimi

Libya'da milli gelirin önemli bir kısmı ham petrolden sağlanıyor. Bir "baskı unsuru" olarak kullanılan petrol üretimindeki aksaklık ülkede geçim sıkıntısına neden oluyor. Normal şartlarda günde 1,4 milyon varil ham petrol üreten ülke, 2025'e kadar üretimini 1,6 milyon varile çıkarmayı amaçlıyor.

Libya Ulusal Petrol Kurumu: Petrol ihracatı yeniden başladı

 

Libya'da kritik toplantı: Ordularımızı birleştirelim

 

Libya'da petrol ihracatı yeniden başladı

 

Libya'da petrol üretimi durdu

 

Libya'nın petrol üretiminde sert düşüş

 

Tunus, Libya ve Cezayir'den üçlü görüşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)