E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarLibor'u NYSE belirleyecek---

Libor'u NYSE belirleyecek

Libor'u NYSE belirleyecek
09 Temmuz 2013 - 18:13 borsagundem.com

İngiltere'deki Libor skandalı sonrası belirleme işlemi New York merkezli NYSE'ye geçiyor

Görüşmelerin içerisinde olan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre NYSE Euronext bankalar arası faiz oranı skandalına karışan Libor'un yönetimini İngiliz Bankacılar Kurumu'ndan (BBA) almayı düşünüyor.
Konuşmanın gizliliğinden dolayı kimliğini açıklamayan yetkili, açıklamanın bugün ilerleyen saatlerde yapılabileceğini dile getirdi. Financial Conduct Authority (FCA) Nisan ayında tekrar kredibilite kazandırabilmek için Libor'u düzenlemeye başlamıştı.
FCA CEO'su Martin Wheatley, Eylül ayında BBA'ya şirketlerin manipüle ettiği 300 trilyon dolarlık tahvil oranlarını yöneten göstergenin sorumluluğunu bırakması tavsiyesinde bulunmuştu. Barclays Plc, UBS AG ve Royal Bank of Scotland Group Plc 2.5 milyar doların üzerinde bir cezayla yüzleşirken, 10'un üzerinde firma hakkında soruşturmalar devam ediyor.
Birleşik Krallık hükümeti Şubat ayından itibaren Libor'un yerine geçirebileceği bir kurum arayışına girdi. Sarah Hogg, Martin Wheatley ve Bank of England üyesi Paul Fisher'in içinde olduğu bir grup Libor'un denetlemesinin NYSE'ye bırakılması tavsiyesini masaya getirdi. BBA üyeleri ise denetlemeyi devretmeyi kabul etti.
Libor, BBA'nın şirketlere birbirinden gerek yerel gerek farklı dövizler üzerinden borç para almaları durumunda tahminen ne kadar faiz ödemek zorunda kalacakları odaklı ve Thomson Reuters Corp. tarafından gerçekleştirilen bir anket sonrası belirleniyor. Anketin en üst ve en alt yüzde 25'lik kısımları çıkarılırken, geriye kalan yüzde 50'lik kısmın öğlen öncesi ortalaması alınıyor ve oran belirleniyor.
FCA tarafından uygulamaya konulan yeni kurallara göre oran yöneticileri ve ankete katılan bankalar, denetmen kurum tarafından da onaylanacak birisini bu işle ilgilenmesi için atamak zorunda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)