E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Lagarde'dan 'kararlı adım' çağrısı---

​Lagarde'dan 'kararlı adım' çağrısı

​Lagarde'dan 'kararlı adım' çağrısı
02 Ekim 2014 - 22:36 borsagundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde ‘yeni vasat’ uyarısı yaparken, küresel düzeyde kararlı adımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Lagarde, finans krizinden 6 yıl sonra toparlanması hayal kırıklığı yaratan küresel ekonominin durgun büyüme yaşanabilecek ‘yeni vasat’ dönemi önlemek için kararlı politikalara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Christine Lagarde bugün Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada “ Küresel ekonomide süregelen bir zayıflık var. Ülkeler halen yüksek borç yükleri ve işsizlik gibi krizden kalma durumlardan etkileniyor" dedi.

IMF yeni küresel büyüme tahminlerini önümüzdeki hafta açıklayacak. Lagarde’a göre ise 2015’teki ilerleme daha önce tahmin edilenden düşük olacak. Lagarde bu tezine gerekçe olarak, Euro Bölgesi’nde artan işsizlik ve düşük enflasyon gibi ufukta beliren kara bulutları, gelişmiş ekonomilerde biriken finans fazlalarını ve finans sisteminin daha az düzenlenmiş taraflarına aktarılan likidite ve piyasa sorunlarını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)