E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKuş gribi geri döndü!---

Kuş gribi geri döndü!

Kuş gribi geri döndü!
07 Kasım 2014 - 21:38 borsagundem.com

Almanya'da Mecklenburg Vorpommern eyaletinde Friedrich-Loeffler-Enstitüsü (FLE) tarafından kuş gribi tespit edilmesi üzerine 31 bin hindi itlaf edildi

Almanya'da Vorpommern-Greifswald Veterinerliği kuş gribinin yayılmaması için önlem olarak virüsün tespit edildiği çiftliğin 3 km çevresinde bulunan tüm çiftliklerde bulunan kümes hayvanlarının da itlaf edilmesine karar verdi.

İtlaf edilen hindiler yakılarak imha edilecek. Çiftlikler ise temizlenip ilaçlanacak.

Maddi hasarın ise en az 500 bin Euro olduğu tahmin edilirken, eyalet Tarım Bakanlığı kayıt altında olan ve bununla ilgili gerekli ödemeyi yapan çiftçilerin zararlarının karşılanacağını duyurdu.

Tespit edilen H5N8 virüsü Avrupa’da ilk kez görüldü

Tespit edilen virüsün H5N8 olduğunu ifade eden yetkililer bu türün Avrupa’da ilk kez görüldüğünü ve insanlara bulaştığının henüz görülmediğini bildirdi.

Virüsün Mecklenburg Vorpommern’e nasıl geldiği ile ilgili henüz kesin bilgi bulunumdı ve tespit edilmesi için inceleme başlatıldı.

Almanya’da en son bu yıl Mart ayında Aşağı Saksonya eyaletinin Grafschaft Bentheim bölgesinde H5N1 türü kuş gribi tespit edilmiş ve 38 bin tavuk itlaf edilmişti.

Uzmanlar H5N1 virüsünün insanlar için tehlikeli olmadığını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)