E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurum: Yenilenmesi gereken 6.7 milyon konut var---

Kurum: Yenilenmesi gereken 6.7 milyon konut var

Kurum: Yenilenmesi gereken 6.7 milyon konut var
24 Şubat 2019 - 14:15 borsagundem.com

Bakan Kurum, kentsel dönüşümün elzem bir durum olduğunu da belirterek, Türkiye'de 6,7 milyon konutun yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak için memleketi Konya'ya geldi. Bakan Kurum ilk olarak AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılıştaki konuşmasında Cumhur İttifakı'na değinen Bakan Kurum, ''Aslında bakarsanız Cumhur İttifakı masa başında kurulmuş bir ittifak değildir. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi esnasında vatanın, milletin, bayrağın bütünlüğü için sahada mücadele edilmiş bir ittifaktır. Dolayısıyla bu ittifak, ülkemizin 2053'ünü, 2071'ini ve 100 yıllık sürecini teminat altına alacak çok önemli bir ittifaktır'' diye konuştu. 

'TÜRKİYE'DE YENİLENMESİ GEREKEN  6,7 MİLYON KONUT VAR '

Bakan Kurum, kentsel dönüşümün elzem olduğunu ve Türkiye'de 6,7 milyon konutun yenilenmesi gerektiğini söyledi. Bunun için 81 il valiliğine genelge gönderdiklerini ifade eden Kurum, ''Türkiye'de yenilenmesi gereken 6, 7 milyon konut var. Bu konutları yılda 300 bin tanesini yapmak üzere, ilk 5 yılda, 2023 yılına kadar 1,5 milyon dönüştürülmesi gereken acil konutları dönüştüreceğiz. Buna ilişkin 81 il valiliğimize genelge gönderdik. Bu genelge çerçevesinde valililerimiz, belediye başkanlarıyla birlikte şehrin, öncelikli acil dönüşmesi gereken riskli alanları belirlemek suretiyle bu alanlardan başlayarak dönüşüm işini gerçekleştirecekler'' dedi. 

Şehirlerde yapılacak millet bahçelerine de değinen Bakan Kurum, 81 ildeki millet bahçesiyle Türkiye genelindeki kişi başı yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkaracaklarını söyledi. 

Bakan Kurum, konuşmasının ardından Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sefa yağmur 24 Şubat 2019 18:42

    Sayın bakan inşaat tı bitmeyen fikirtepe deki firmalara baksan iyi olur firmayla konuşdugumuz zaman mahkemenin yolunu gösteren firmalara yaptırım uygulasanız 2011de sözleşme yapdık hala dairemizi alamadık kira larda ödenmiyor fikirtepede oturan cumhur itifakına oy beklerseniz yanılırsınız gerçi çevre bakanlıgı var ama yok

  • eee24 Şubat 2019 18:08

    toki ne diye kuruldu? bunun için yokmu toki zaten.? ya polis hırsızı vatandaşa şikayet ediyor gibi bişe. polis hırsızı buldumu yakalar yargı karşına çıkartıro yargıda suçluya cezasını verir. kurumlar böyle işler.. ama bizim ülke öyle bi hal olduki. hırsız hırsızlık etmiş, polis halka şikayet ediyor o misal.. burda örnek olarak verdim yani durumu.... kurum elinde patron, emir ver yık o evleri çatır çatır toki sistemi ile yap ve dağıt ne diye bize binaları, binaların özelliklerini anlatıp şikayet ediyorsun *-?

  • KILIÇ24 Şubat 2019 18:07

    DİK DUR EGİLME YIKILMASI GERKSE YIK GÜN GECİKTİKÇE ÖLÜMLERİ SEYRETMEYE TAHAMÜLÜMÜZ KALMAMIŞDIR.

  • Bika24 Şubat 2019 16:47

    Konutunu yenilemeye kalkanların durumu ortada, müteahhitler inşaatı bitirmiyorlar ve gecikme kirası ödemiyorlar sakın batık olmasınlar !

  • Matrix24 Şubat 2019 16:09

    6.700.000 konut varda 1999 beri toplanan vergilerle bu şehre 25 senedir ne yaptınız hiçbir şey yaptığınız tek şey yol ve köprü bunların sorumlusu kim bu iktidar tabiki ama size sorsalar dış güçler fetöcüler veya bizi kandırdılar dersiniz bakan efendi sen onu Bırakta size göre daha önemli poşet kullanımı yüzde kaça düştü onu açıkla boş işler bakanları sizi EYT'lilere selam olsun

  • Rizeli24 Şubat 2019 16:05

    Sayin... bakan .Fikirtepe yi saymayin Çünki burasi çadır kent oldi Parselleri birleştirip 300 ve 500 arsa sahibini tek firmaya mecbur bırakan sayın İBB başkanı ak partili arkadaşları tebrik ediyorum buyrun Fikirtepe ye saygilar

  • YİKİLDİ YİKİLACAK24 Şubat 2019 16:04

    AYAZAĞA,DA GECEKONDUDAN ÇEVRİLME BİNALAR VAR HENDE DİREKSİZ. ACİL DENETKENMESİ LAZİM.!!!