E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş: Gerekirse yasal düzenleme yapabiliriz---

Kurtulmuş: Gerekirse yasal düzenleme yapabiliriz

Kurtulmuş: Gerekirse yasal düzenleme yapabiliriz
20 Haziran 2016 - 19:26 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, teröre destek verdiği belirtilen belediyelerin harcamalarının denetlenmesi için yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulunuyor.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Teröre destek verdiği dolayısıyla gözaltına alınan belediye başkanları meclis üyeleri var. Terörle mücadele devam ederken terörist gruplara destek sağlayan belediye başkanlarının olduğu biliniyor.

Bunlarla ilgili Başbakanlık bünyesinde soruşturmalar yapılıyor. Ayrıca Maliye Bakanlığı'nın bu belediyelerin harcamalarını nasıl yaptığına dair müfettişler üzerinden denetim yapması mümkündür.

Zaten Başbakanlık da gerektiğinde ilgili belediyelerle ilgili farklı bakanlıktan oluşan müfettişlerle birlikte soruşturmaları yürütmeye izin verebilir. Eğer gerekiyorsa bununla ilgili ilave yasal düzenlemeler gerçekleştirilebilir.

Turizmle ilgili olarak verilecek teşvikler açıklanmıştı. Ciddi teşvikler verildi. Türkiye bundan sonra güçlü kalkınma sürecini devam ettirmek için üretmekten başka yolu yok. Nitelikli ürünlerde ihracatını artırmak durumundadır.

Yatırımları teşvikle ilgili yeni adımlar atılması gerekilirse adımlar atılacaktır. Bu dönemdeki ana ekserimiz daha fazla üretim ve ihrcattır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)