E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKürt petrolü satıldı mı---

Kürt petrolü satıldı mı

Kürt petrolü satıldı mı
05 Mayıs 2014 - 06:30 borsagundem.com

Kuzey Irak petrolünün satışı tartışmaları sürerken, Türkiye’deki depolardaki 1.5 milyon varil petrolün dünya pazarlarına satıldığı ileri sürüldü

Ceyhan’da depolanan Kuzey Irak petrolünün satışının yapılıp yapılmadığı konusunda tartışmalar sürerken Erbil merkezli Rudaw gazetesi, petrol satışına başlandığını ileri sürdü.

Haberde, Kürt Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin direktif ve açıklamaları çerçevesinde Irak merkezi yönetiminin satışına karşı çıktığı Ceyhan’da depolanan 1.5 milyon varil petrolün dünya pazarlarına geçtiği belirtildi. Petrol satışına KDP’nin stratejik ortağı KYB ve bazı Kürt partilerinin, “Gelir ve anlaşmaların şeffaf olması” şartı ile destek verdiği öne sürüldü.

BARZANİ 2 MAYIS DEDİ

Barzani, geçtiğimiz hafta Rudaw’a yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi petrolünün 2 Mayıs’ta dünya pazarına akacağını belirtmişti. Kürt Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan bir yetkili ise, “Kürt bölgesi, petrolünü bu aydan itibaren satmaya başlayacak. Bu konuda birçok petrol alıcısını bu satışa katmaya çalışıyoruz. Petrol satışı normal bir şekilde başlayıp devam edecek” diye konuştu.

Bu arada, Kürt yönetimi Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’la da petrol konusunda yeni anlaşmalar yaptı. Tataristan Başbakanı Rüstem Minixanov Erbil’e bir resmi ziyarette bulundu.  Kuzey Irak’ta başta petrol olmak üzere ekonomik faaliyet yürüten yabancı şirket sayısının 3 bine yaklaştığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)