E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne yatay seyirle başladı---

Kurlar güne yatay seyirle başladı

Kurlar güne yatay seyirle başladı
13 Aralık 2021 - 09:01 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,8430 liradan, euro 15,6410 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada 13,8410 liradan alınan dolar 13,8430 liradan satılıyor. 15,6390 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,6410 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 13,8800 lira, euronun satış fiyatı ise 15,6800 lira olmuştu.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü aşağı çekti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk Lirasındaki değer kaybının hızlandırdığı enflasyonun hane halkının alım gücünü azalttığını ve mevduatlarda dolarizasyonu artırdığını belirtti.

Allianz SE'nin baş danışmanı Muhammed El-Erian, Başkan Powell'in fiyat artışlarının kısa vadeli olduğu Fed'in enflasyonun tanımlanmasını, anlatımının kontrolünü yeniden ele almak için hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Japonya'da büyük imalatçıların ekonomiye güvenlerinde iyileşme, Omicron varyantının yarattığı endişelerin etkisi ile durdu. İmalatçılar, önümüzdeki aylar için daha az iyimser olduklarını ortaya koydular.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un Güney Afrika keşfedilen Omicron mutasyonunun 63 ülkede tespit edildiğini ve mutasyonun aşıların etkinliğini azaltabileceğini belirtti.

Birleşik Krallık’ta Covid-19’un Omicron mutasyonunun hızla yayılması üzerine Covid-19 uyarı seviyesi 3’den 4’e yükseltildi. Ülke genelindeki Omicron vaka sayısı ise 3 bin 137’ye ulaştı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) haftanın ilk günü önemli veriler duyuracaklar. 
TÜİK tarafından açıklanacak sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri aynı saatte ekranlara düşecek. TCMB ise aynı dakikalarda Ödemeler Dengesi raporunu yayımlayacak (10.00).

Foreks anketine katılan analistler son iki ayda fazla veren cari işlemler dengesinin, Ekim ayında da fazla vereceğini tahmin ettiler. Ekonomistlerin Ekim ayı cari işlemler medyan tahmini 2 milyar 307 milyon dolar, ortalama tahmini ise 2 milyar 291 milyon dolar fazla oldu.

Sanayi üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düşerken, yıllık yüzde 8,9 artış göstermişti (10.00). Foreks anketine katılan analistlerin Ekim ayı için takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi artış tahmini yüzde 8,0 oldu.

TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm ile Dışişleri bakanlıklarının 2022 yılı bütçeleri görüşülecek (11.00).

Yurt içinde diğer bir gündem ise Hazine ihalesi olacak. Hazine, 2 yıl vadeli sabit kuponlu tahvili yeniden piyasaya sunacak. Bir önceki ihalede ortalama faiz yüzde 20,77 seviyesine kadar yükselmişti.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa ve ABD'de öne çıkan bir veri bulunmuyor. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık "Petrol Piyasası Raporu" açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)