E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda toparlanma görülüyor---

Küresel piyasalarda toparlanma görülüyor

Küresel piyasalarda toparlanma görülüyor
10 Kasım 2016 - 07:44 borsagundem.com

Küresel piyasalar, yatırımcıların Trump'ın zaferini yeniden değerlendirmeleri ile birlikte toparlanıyor

Asya hisse senetleri, Donald Trump'ın seçim zaferi ve harcama taahhütlerinin ABD hisse senetlerinde yükselişe neden olmasının ardından, Brexit'ten bu yana en sert düşüşünü göstermesi sonrası sıçrarken, sanayi metalleri sert yükseldi ve bölge tahvillerinde güçlü düşüşler görüldü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, ham madde üreticilerinin öncülüğünde, son sekiz ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, önceki seansta, ABD başkanlık seçim sonuçlarının ardından kısa süreliğine yüzde 5'lik alt limite kadar inmesi ile birlikte sert dalgalanmalar gösterdikten sonra sakinleşti. ABD Hazine tahvil faizleri ve dolar, Çarşamba günü Trump'ın harcama planlarının enflasyonu güçlendireceği ve parasal sıkılaştırmayı getireceği beklentileri ile güçlü yükseliş göstermesinin ardından geriledi. Bakır, aluminyum ve nikel bir yılı aşkın sürenin en yüksek seviyelerine tırmandı.

Yatırımcıların beklentileri, Trump'ın çoğu kimse için beklenmedik zaferinin hisse senetlerinde ani düşüşlere neden olması ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara güçlü alımlar getirmesinden bu yana, U dönüşü yaptı. ABD seçimleri sonrası hisse senedi piyasasında volatilitenin artması olağan bir durum, ancak ilk tepkiler genellikle uzun sürmüyor ve bu durum ayrıca, İngiltere'nin Haziran ayındaki halk oylamasında Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) yönünde oy kullandığı zaman da görüldü. Trump, ABD altyapısını yeniden inşa etmek için 500 milyar dolardan fazla harcama yapılacağını işaret ettive aynı zamanda vergilerin düşürülmesini de vaat etti.

Hong Kong'da Old Mutual Plc'nin bir biriminde Asya hisse senetleri başkanı Joshua Crabb, "Trump'ın zaferinin ardından kısa vadeli volatilite olacak, ancak bu kısa sürecek. Aynı Brexit'te olduğu gibi," dedi ve "Seçim sonucu insanların düşündüğü kadar kötü değil. Bazı vergi indirimleri ve mali teşvikler olacak. Bunlar şirket karları için iyi ve hisse sentleri için pozitif olacak" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:21'de yüzde 2.8 yukarıda seyrediyordu ve Çarşamba günkü yüzde 3.2'lik kaybının önemli bölümünü geri aldı.

Brexit benzeri şok fiyatlama

 

Sakin seyir satış fırsatı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)