E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda son gelişmeler---

Küresel piyasalarda son gelişmeler

Küresel piyasalarda son gelişmeler
07 Kasım 2016 - 06:53 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, FBI'ın Clinton'ın e-posta kullanımı konusunda suçsuz olduğunu açıklamasının ardından moral buldu

Meksika pesosu, Asya hisse senetleri ve AVD endeks vadeli kontratları, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Hillary Clinton'ın e-posta kullaımı konusunda suçunun olmadığı yolundaki görüşünü sürdürdüğünü açıklamasının ardından yükseldi. Güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelen satışlarla birlikte yen, İsviçre frankı ve altın değer kaybetti.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçim yarışında güç kaybettiğine ilişkin işaretler ile birlikte değer kazanma eğilimi gösteren Meksika pesosu, Salı günü yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesi son dört haftanın en hızlı yükselişini gösterdi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Yen, yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklardan uzaklaşması ile birlikte son bir ayın en sert düşüşünü gerçekleştirken, ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti ve altın son sekiz günde ilk kez değer kabetti. Hong Kong'da emlak şirketlerinin hisse senetleri, hükümetin dünyanın en pahalı emlak piyasasını soğutmak için şok tedbirler almasının ardından hızlı düştü.

FBI Direktörü James Comey, Pazar günü Kongre'ye gönderdiği ikinci mektupta, FBI'ın Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde e-posta kullanımının, yeni e-postalarının incelenmesinin ardından, suç teşkil etmediği yolundaki kararını koruduğunu açıkladı. Comey, bir hafta önce gönderdiği ilk mektupta, FBI'ın Clinton'ın yeni e-postalarının incelenmekte olduğunu açıklamış ve bu açıklama riskli varlıklarda satış dalgası getirmiş ve ABD hisse senetlerinin 1980'den bu yana en uzun günlük düşüş serisini gerçekleştirmesine neden olmuştu. Meksika pesosunun kaderi, başkan seçildiğinde Meksika ile ticaret anlaşmalarının yeniden gözden geçireleceğini ve Meksika-ABD sınırına duvar inşa edileceğini açıklayan Donald Trump'ın kampanyasına bağlı seyretti.

Philadelphia Trust Co. baş yatırım yetkilisi Richard Sichel, "Piyasa Hillary Clinton ile ilgili son haberleri, en azından kısa vadede, olumlu değerlendiriyor," dedi ve "Başkanlık yarışı halen başa baş gidiyor olabilir, ancak piyasa sanki belirsizlik oartadan kalkmış gibi davranıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Peso dolar karşısında Tokyo saati ile 12:42'de yüzde 1.7 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)