E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda sınırlı pozitif seyir---

Küresel piyasalarda sınırlı pozitif seyir

Küresel piyasalarda sınırlı pozitif seyir
30 Mart 2021 - 09:30 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsada yatay açılış bekleniyor.

ABD'de aşılamaya ilişkin olumlu haber akışlarıyla ekonomik büyümeye ilişkin güçlenen beklentiler risk iştahını pozitif etkilerken dünyanın geri kalanında aşılamaya ilişkin problemlerin yaşanmaya devam ettiğini vakaların da arttığını izliyoruz.

Hwang fonun margin call'a maruz kalması nedeniyle Çin teknoloji ve ABD medya devlerinde yapılan blok satış haberiyle dün ABD vadelilerinde yaşanan satışlar sonrasında yerini alışara bırakınca ABD endeksleri dünü yataya yakın karışık kapatırken D&J endeksi tarihi zirve kapanışı yaptı. Bu sabah vadelilerde de hafif alıcılı seyir var.

Global piyasalarda bu sabah? Sınırlı Pozitif

Hedge Fonu Archegos kaynaklı blok satışların devam ettiği belirtiliyor. Japonya merkezli Nomura ve İsviçre merkezli Credit Suisse gibi büyük küresel bankaların ABD'de bir hedge fonun teminat tamamlama çağrısına uymayıp temerrüde düşmesi nedeniyle büyük zararlarla karşı karşıya olduklarını duyurmasının ardından, bankacılık sektörüne ilişkin endişeler artarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri de tekrar yükselişe geçti. Dün %1,72'nin üzerine çıkan ABD 10 yıllık faizleri bu sabah %1,7490'ı görürken, ons altın yükselen faizlerin etkisiyle 1703 dolara kadar gerilemiş durumda.

Suudi Arabistan'ın, OPEC+'nın petrol üretimi kesintilerini Mayıs-Haziran aylarına uzatmasını istediğine yönelik haber akışı petrol fiyatlarını destekliyor, brent petrol bu sabah 64,5 dolarda.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 464 seviyesinde iken USD/TL'de bu sabah işlemler 8,20-8,30 aralığında devam ediyor. Gün içi seyir için 8,30'u takip edeceğiz. 8,30'un yukarı kırılması halinde 8,45-8,50 bandı yeniden test edilebilir.

Borsada yatay açılış bekliyoruz. Tepkilerin güçlenmesi için 1400 yukarı kırılmalı. Günün ilk saatleri için 1380-1400 aralığı ve kırılımı takip edilebilir. Aşağıda ise 1360 seviyesi satışların artmaması için korunması gereken kritik destek ve stop-loss olarak izlenebilir.

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?
Euro Bölgesi_Ekonomik Güven Endeksi
Almanya_TÜFE
ABD_Konut Fiyat Endeksi, CB Tüketici Güveni

İki hissede pay yapısı değişti

 

Merit Turizm ve Kütahya Porselen sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 30/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)