E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda risk iştahı artıyor---

Küresel piyasalarda risk iştahı artıyor

Küresel piyasalarda risk iştahı artıyor
03 Şubat 2021 - 09:25 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalarda artan risk iştahına paralel borsada pozitif başlangıç bekleniyor.

Global piyasalarda bu sabah? Pozitif…

ABD Başkanı Biden'ın bir grup ılımlı Cumhuriyetçi senatörle Beyaz Saray'da bir araya gelmesiyle daha fazla teşvik paketine ilişkin artan olumlu beklentiler, aşılanan kişi sayısındaki artışlar küresel piyasalarda toparlanmanın devamını sağlıyor. Dünü %1,5 civarında primle kapatan ABD endekslerinde bu sabah vadeli işlemlerde yükseliş %0,2-0,4 civarında devam ederken Şangay'da yatay Nikkei'de %0,88'e yaklaşan primler var.

Yurt içinde bugün Ocak ayı enflasyon rakamları takip edilecek.

Enflasyonda sürpriz bir gerçekleşme yaşanmadığı takdirde piyasa etkisinin nötr olacağını tahmin ediyoruz. Aralık'ta aylık %1,25 artış gösteren TÜFE'nin Ocak'ta %1,53 artış göstermesi beklenirken yıllık artışın da %14,6'dan %14,8'e çıkacağı tahmin ediliyor.

Dün 7,0917'ye kadar çekilen USD/TL'de 7,25 altında teknik görünüm TL açısından pozitif olmaya devam ederken aşağıda 7,00 seviyesi USD açısından güçlü destek. Bu açıdan 7,00'ye doğru geri çekilmelerde USD alımları görülebilir.

Küresel piyasalarda artan risk iştahına paralel borsada pozitif başlangıç bekliyoruz. Dün 1517,53 puana kadar çıkan 100 Endeksi günü %1,27'lik primle 1511,43 puandan kapattı. 1500 üzerine yerleşmede tepkinin devamıyla 1525 ardından 1545 hedeflenebilir.

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?
Türkiye Ocak ayı Enflasyon Rakamları
Euro Bölgesi, Almanya, İngiltere Hizmet PMI
ABD ADP Tarım Dışı İstihdam, Hizmet PMI ve ISM Hizmet Endeksi

Taç Tarım ve Prysmian Kablo sorusu

Günün önemli şirket haberleri 03/02/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)