E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda petrol ve seçim tedirginliği---

Küresel piyasalarda petrol ve seçim tedirginliği

Küresel piyasalarda petrol ve seçim tedirginliği
31 Ekim 2016 - 08:26 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, FBI soruşturması sonrası Clinton'a desteğin azalması ve OPEC toplantısı sonrası petroldeki düşüşten dolayı tedirgin

Asya'da enerji şirketlerinin hisse senetleri ve petrol fiyatları, dünyanın en büyük petrol üreticilerinin arz kısıntısı konusunda anlaşmaya varamamasının ardından düşerken, altın, gelecek hafta yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri öncesi FBI'ın Hiillary Clinton'a e-posta kullanımı konusunda soruşturmayı yeniden açtığını duyurmasının Demokrat adayın kampanyasını olumsuz etkilemesi ile gelen güvenli liman alımlarından destek buldu.

MSCI Asya Pasifik Enerji Endeksi ve ham petrol, her ikisi birden, PPEC'in Cumartesi günü sonuçlanan iki günlük toplantısında bireysel üyelerin üretim kotaları konusunda anlaşma çıkmamasının ardından, bir ayın en düşük seviyesine indi. MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, yükselenden daha fazla sayıda hisse düşerken, ABD endeks vadeli kontratları ilk kayıplarını geri aldı. Altın, FBI'ın Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde e-postaları için özel bir serverı kullandığına ilişkin soruşturmayı yeniden başlatmasının ardından Clinton'a yönelik desteğin azalmakta olduğunu gösteren kamuoyu araştırmaları sonrası yükselişini üçüncü güne taşıdıç

Küresel hisse senetleri, karışık gelen şirket karlarının 8 Kasım'daki ABD başkanlık seçimleri öncesi yatırımcıların kaygıları ile birleşmesi ve Fed'in yıl sonundan önce faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte Ekim ayında zemin kaybetti. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Cuma günkü seansın son 40 dakikasında, FBI'ın Clinton'a yeniden soruturma açtığı haberinin üzerine düştü. OPEC'in Viyana'da iki gün süren toplantıda, piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik görüşmelerin süreceği tahhüdü dışında bir karar çıkmadı.

Florham Park, New Jersey'de Stifel, Nicolaus & Co.para yöneticisi Chad Morganlander, "Seçimlere kadar, genel durum belirsizlik olacak. Bu da sadece hisse senedi piyasaları üzerinde değil, aynı zamanda dolar ve ABD Hazine tahvillerinde de etkili oluyor," dedi ve " Piyasalar ve küresel finans sistemi tarafından fiyatlanan olasılık Clinton'ın kazanması yönündeydi. Şimdi yatırımcıların, kamuoyu araştırmalarından ne sonuç gelirse gelsin, seçimlere kadar hesaplamalarını kapatmaları gerek" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, Tokyo saati ile 12:48'de, yükselen dört hisse karşılığı yaklaşık beş hisse değer kaybetti. Enerji hisselerini içeren endeks yüzde 0.3 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)