E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKüresel piyasalara Trump darbesi---

Küresel piyasalara Trump darbesi

Küresel piyasalara Trump darbesi
06 Mayıs 2019 - 13:14 borsagundem.com

Trump'ın Çin ile ticaret görüşmelerinin ilerleme hızından memnun olmadığını ve gümrük vergilerinin Cuma günü artırılabileceğine yönelik açıklaması sonrası yurtdışı borsalarda güçlü satışlar yaşanıyor.

"Güne yurtdışı piyasalardaki negatif eğilime paralel güçlü satışlarla başlayan BIST-100 bu eğilimini devam ettirerek günün ilk yarısını %1,86 düşüşle 92.202’den kapattı.

Trump, Pazar günü Twitter’dan Çin ile ticaret görüşmelerinin ilerleme hızından memnun olmadığını ve gümrük vergilerinin Cuma günü artırılabileceğine yönelik açıklaması sonrası yurtdışı borsalarda güçlü satışlar yaşanıyor.

Ticaret görüşmeleri devam ederken, Trump’tan gelen bu çıkış ticaret endişelerini tekrar gündem getirirken, Çin borsalarında %5 üzeri sert satışlar yaşanırken, ABD vadeli endekslerinde %2’ye yaklaşan kayıpları.

Trump’ın açıklamaları global risk iştahında güçlü bir düşüşe neden olurken, yurtdışım borsalardaki satıcılı seyre paralel BIST’te haftaya güçlü satışlarla başladı.

Petrol fiyatlarında da düşüş eğilimi devam ederken, Brent tipi petrol fiyatlarının 68 dolar altına gelmesi durumunda TL varlıkların negatif ayrışmasındaki nedenlerden biri kısa vadede ortadan kalkacağı içinde TL varlıklarda pozitif ayrışma görebiliriz.

Son dönemde güçlü satışlarla karşılaşan BIST ve EM para birimlerine göre güçlü değer kaybeden TL’nin petrol fiyatlarındaki düşüşün devamıyla birlikte bir miktar pozitif ayrışma göstermesi beklenir. Bugün Londra piyasaları kapalı olduğu BIST’te Cuma günü olduğu gibi düşük hacimli seyrin devamı beklenmektedir.

Yurtiçi piyasaların bugün ana gündemi YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin vermesi beklenen karar olacak.

Seçimlerin yenilenmesine yönelik bir karar çıkması TL varlıklardaki negatif ayrışmayı ve fiyatlamayı güçlendirebilir. Aksine seçimlerin sonucunun onaylanması hem TL varlıklarda toparlanmaya hem de düşen petrol fiyatlarıyla birlikte TL varlıklardaki negatif ayrışmanın sonlanması beklenmektedir.Kararın piyasalar açıkken açıklanması durumunda gün içinde volatilitenin yükselmesi beklenir.

İkinci yarıda BIST’in tepki alımlarıyla kayıplarının bir ksımını geri almayı denemesi beklenmektedir. Endekste oluşan üçgen formasyon sonrası endeks formasyonun kısa vadeli minimum düşüş hedefi olan 91.900-92.200 aralığını test etti.

Kısa vadede endeks bu seviyelerden tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını geri almayı deneyebilir. Endeksin kısa vadeli negatif eğilimden çıkarak tepki yükselişini güçlendirmesi için ilk etapta 93.900’ün üzerine geri dönmesi gerekiyor.

Endeks bunu başarabilirse sırasıyla 95.100-95.300 ve 96.400-96.600 aralığına kadar tepki yükselişi gerçekleştirebilir. Kısa vadede endeks 96.600 altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşsa da satış baskısı ve kısa vadeli dip arayışının devam etmesi beklenmektedir.

Eneksin 91.900 altındaki kapanışlarda ise 89.100’lerde bulunan fiyat boşluğunu hedefleyerek düşüşüne devam etmesi beklenmektedir. Kısa vadede 89.100 ve altına olası düşüşler orta vade için alım fırsatı olarak takip edilebilir.

Gün içinde 93.500-93.800 aralığında olası düşük hacimli tepki alımları satış fırsatı olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerdeki genel negatif eğilim tepki yükselişleri oluşsa da kısa vadeli dip arayışı ve satış baskısının devam edeceğine işaret etmeye devam ediyor. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda olması gün içinde güçsüz de olsa tepki alımları oluşabileceğine işaret etmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd06 Mayıs 2019 19:48

    Dünyayı maymun gibi oynatıyor.  Sarı memnun.

  • saf saffet06 Mayıs 2019 15:59

    şişman trump israilli amerikan kumarhane sahibi adelsonla beraber damatlarıda beraber dünyada ekonomik manüpilasyon yapmaya devam ediyorlar.çok önemli adelsonu araştırın .bütün pislik başı o..trump maşa...suç işliyolar..manüpilasyon büyük suç amerikada..amerika savscıları hemen harekete geçmeli çok acil bu çeteyi çökertmeli amerika halkı tehlikede...bu çete tarafından kaosa sürükleniyolar..

  • ada06 Mayıs 2019 13:26

    Abd İsrail Avrupa Bae sudiler Mısır kimleri eline düştü bu dünya Allah'ım sen yardım et