E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalara Çin desteği---

Küresel piyasalara Çin desteği

Küresel piyasalara Çin desteği
01 Kasım 2016 - 07:21 borsagundem.com

Küresel hisse senetleri, Çin'in bekleneden iyi çıkan imalat sektörü verileri ile güne iyimser başladı

Asya hisse senetleri, Çin imalat sektöründeki beklenmedik yükselişi işaret eden verinin ardından kayıplarını tersine çevirirken, çinko değer kazandı. Ülkelerinin merkez bankalarının toplantılarının ardından, Avustralya doları değer kazanırken, Japon yeni zayıfladı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Çin'de resmi ve özel sektörün açıkladığı imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerinin iki yılın en yüksek seviyesine ulaşması ve en iyimser tahminlerden bile daha iyi çıkmasının ardından, yüzde 0.3'e kadar çıkardığı kaybını geri aldı. Avustralya doları, Avustralya Merkez Bankası'nın faiz indiriminden kaçınmasının ardından önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazanırken, Japon yeni,Japonya Merkez Bankası'nın da para politikasını değiştirmemesinin ardından zayıfladı. Çinko Şanghay'da yeni beş yıllık zirvesini yaparken, ham petrol, Pazartesi günü son bir ayın en hızlı düşüşünü kaydetmesinin ardından sakinleşti.

Singapur'da CMC Markets analisti Margaret Yang, "Çin verileri, ekonominin üst üste üçüncü ayda da genişlemeci bölgeye geçtiğini işaret ediyor ve Asya'nın en büyük ekonomisinin daha da istikrar kazandığını gösteriyor," dedi ve "Bu durum piyasa güvenini iyileştirecek" şeklinde görüş bildirdi.

Küresel hisse senetleri Ekim ayında, dünyanın en büyük ekonomilerinin para otoritelerinin aşırı gevşek para politikalarından uzaklaşmaya başladıklarına ilişkin işaretlerin arttığı bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini karışık çıkan şirket karlarına çevirmeleri ile birlikte, Ekim ayında, haziran'dan bu yana ilk aylık kaybını gerçekleştirdi. Fed'in bu haftaki toplantıda faiz artırımına gitmesi beklenmezken, vadeli işlem verileri, Aralık ayında faiz artırımı olasılığını yüzde 71 olarak gösteriyor. Öte yandan, piyasalar 8 Kasım'da yapılacak olan ABD seçimlerinden dolayı da temkinli.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:31'de yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)