E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yüksek seviyelerde---

Küresel piyasalar yüksek seviyelerde

Küresel piyasalar yüksek seviyelerde
30 Aralık 2019 - 09:34 borsagundem.com

Yurt içinde ise jeopolitik ve siyasi gelişmeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. İdlib'deki gelişmeler ve Libya konusu piyasaların takip ettiği konu başlıkları arasında yer alıyor.

2019 yılının son çeyreğinde ABD - Çin arasında sağlanan birinci faz ticaret anlaşması ve Brexit'e ilişkin olumlu gelişmeler küresel hisse piyasalarını desteklerken, risk iştahı ve piyasalardaki olumlu hava gücünü koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
10:00 Türkiye - Ekonomi Güven Endeksi Önem: Orta
16:30 ABD - Toptan Stoklar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son dönemde yaşanan olumlu gelişmelerle küresel hisse piyasaları son yılların en yüksek seviyelerindeki seyrini korurken, pozitif görünüm yılın son günlerde de devam ediyor. Yurt dışından gelen katkıyla BIST-100 Endeksi geçen hafta yukarı yönlü bir seyir izlerken, cuma gününü %0,03'lük yükselişle 113.684 puandan tamamladı.

ABD borsaları cuma gününü yataya yakın karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,95 - 5,96 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,94'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul son sekiz haftayı yükselişle kapatarak son yılların en iyi trendlerinden birini yakaladı. Ekim ayının ortalarında 93 bin civarında dip bulan BIST 100 bu tarihten sonra yaklaşık %21 yükselerek 114 bin seviyesinin üzerini test etti.

Kısa sürede sağlanan bu yüksek getiri sonrası teknik göstergelerin son haftalarda zorlanma ve negatif uyumsuzluklar gösterdiğini görüyoruz. Her ne kadar yurtdışında tatiller bitmiş olsa da yeni yıla kadar çok agresif bir fiyatlama beklentisi içinde değiliz. Kısa vadede oluşan uyumsuzluklara rağmen 112 bin altına sarkılmadığı sürece aşağı yönlü pozisyonların riski yüksek seyredecektir. Yukarıda ise geçtiğimiz hafta görülen zirve seviye izleyeceğimiz ilk önemli direnç konumunda olacaktır.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)