E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar sterlindeki "ani" düşüşten tedirgin---

Küresel piyasalar sterlindeki "ani" düşüşten tedirgin

Küresel piyasalar sterlindeki ani düşüşten tedirgin
07 Ekim 2016 - 08:51 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, istihdam verisi öncesi, sterlindeki ani düşüş ile birlikte tedirgin

Asya hisse senetleri, ABD endeks vadeli kontratları ile birlikte, sterlindeki ani düşüşün Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceği beklentisini güçlendirmesi beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi yatırımcıları tedirgin etmesinin ardından düşerken, Japon yeni güçlendi.

MSCI Asya Pasifik endeksi haftalık kazancını geri verirken, İngiltere'de FTSE 100 endeks vadeli kontratları ralli yaptı. Sterlin dolar karşısında yüzde 6.1 ile, Breixit'in ardından en büyük gün içi düşüşünü gerçekleştirmesinina rdından kayıplarının önemli bölümünü geri aldı. Sterlindeki bu toparlanmada, otomatik işlemlerin bir faktör olabileceği konuşuluyor. Yen ve dolar önemli para birimleri arasında en iyi performans gösteren paralar olurken, gösterge ABD Hazine tahvilleri bir haftayı aşkın süredir ilk kez değer kazandı. Petrol varil başına 50 doların üzerinde tutundu ve dört ayın zirvesi yakınında işlem gördü.

Sterlindeki sert düşüş, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı (Brexit) almasının finans piyasalarında şok dalgaları oluşturduğu ve tek bir günde küresel hisse senetlerinin değerinde 2.5 trilyon dolarlık erimenin olduğu 24 Haziran'ı hatırlattı. Piyasalardaki volatilite, ABD'de dün açıklanan işsizlik başvuruları verisinin son 40 yılın ikinci en düşük seviyesine inmesinin Fed'in faiz artırımına gitme beklentilerini güçlendirmesi ile birlikte arttı. Daha yakından izlenen bir veri olan ABD tarım dışı istihdam bugün açıklanacak.

ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Eylül ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 172000 artması bekleniyor.

Singapur'da CMC Markets analisti Margaret Yang, "Sterlindeki çöküş tüm Asya'da beklentileri etkiledi ve piyasalara aşağı yönde seyrediyor," dedi ve "Traderlar bugünkü tarım dışı istihdam verisi ve ABD'de ikinci başkanlık münazarası öncesi temkinli olacak" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:17'de yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)