E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar pozitif seyirde---

Küresel piyasalar pozitif seyirde

Küresel piyasalar pozitif seyirde
21 Mart 2014 - 09:24 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından ilk gün gerçekleşen kayıplarını ikinci günde telafi etti ve tekrar pozitife döndü

Fed'in kararlarının beklentiler dahilinde olmasına karşın üyelerin faiz artırımına başlama ile ilgili tahminlerinin öncekine göre daha erkene çekilmesi, piyasalarda dolara olan talebi artırırken, faizler yükselmiş hisse senetleri piyasaları da satış baskısı altında kalmıştı. Dün ise ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesi ile Fed'e yönelik tedirginlikler değil ekonomik aktiviteye yönelik iyimserlik ağır bastı ve piyasaların kayıplarını telafi ettiği görüldü.

ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksinin beklentilerden belirgin şekilde iyi gelmesinin ardından Dow Jones endeksi günü yüzde 0,67 oranında yükselişle 16.331 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,6, Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0,27 yükseliş kaydetti. Bugün veri takviminin zayıf olduğunu belirten analistler, haftanın son işlem gününde pozitif görünümün korunacağını tahmin ediyor.

Avrupa tarafında da genel yükseliş eğiliminin etkili olduğu görülürken, önceki günkü kayıplara karşın yükselişlerin sınırlı kalması dikkati çekti. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,21 oranın artışla 9.296 puandan tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,46 yükseliş kaydetti. İngiltere'de FTSE 100 endeksi ve İspanya'da IBEX endeksi ise günü sınırlı da olsa düşüşle tamamladı.

Yurt içinde dün satış baskılarının sınırlı kaldığı ve dolar/TL'nin 2,2440 seviyelerinden 2,23 sınırına kadar gerilemesi piyasalarda moralleri yükseltirken, BIST 100 endeksi günü yüzde 0,34 kayıpla 65.261 puandan tamamladı.
Bugün dolar/TL'nin bankalararası piyasanın açılışında 2,2330 seviyelerinden işlem gördüğüne değinen analistler, piyasaların pozitif havayı korumaya çalıştığını, satış baskılarının sınırlı kaldığını belirtiyor. BIST 100 endeksinin 64.100 üzerinde kaldığı sürece yükseliş eğiliminin devam edeceğini ifade eden analistler, 66.000 seviyesinin ise güçlü direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)