E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüşte---

Küresel piyasalar düşüşte

Küresel piyasalar düşüşte
05 Mart 2019 - 08:45 borsagundem.com

Asya borsaları Çin'in ekonomik büyüme hedefini düşürmesi ve ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleriyle ilgili beklenti ile geriledi

Asya borsaları, ABD ile teknoloji ve ticaret konusunda anlaşmazlıkların giderek daha fazla zorluğa neden olduğu bir ortamda, ABD büyüme endişelerinin baskısıyla ve Çin'in ekonomik büyüme hedefini düşürmesiyle geriledi.

Beijing bu yıl için büyüme hedefini beklendiği gibi yüzde 6.5 civarından yüzde 6-6.5 aralığına düşürdü ve vergi ve sosyal güvenlik ücretlerinde indirim, altyapı yatırımlarındaki artış ve küçük şirketlere kredi verme konusunda teşvikler sundu.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5 geriledi.

Japonya'nın Nikkei endeksi 0.6 düşüş kaydetti. Asya borsaları genelinde zayıf seyir gözlenirken, Çin'in harcama planları ana kara hisselerine destek verdi. Çin lokomotif hisseler ilk işlemlerde dün gördüğü
dokuz ayın zirvesinden yüzde 0.5 yükseldikten sonra bu kazanımları geri vererek yüzde 0.1 geriledi.

DÖVİZ

Dolar ABD'nin dirençli ekonomisi ve Avrupa Merkez Bankası'nın(ECB) toplantısı öncesinde euronun zayıf seyir izlemesiyle başlıca para birimleri karşısında iki haftanın zirvesine yakın seyrediyor.

Euro ECB'nin Perşembe günü yapacağı para politikası toplantısı öncesinde dalgalı seyir izliyor. ECB euro bölgesi ekonomisini uzun süreli yavaşlamadan nasıl koruyacağı konusunda giderek daha fazla baskı altında kalıyor.

Dolar ABD'de dördüncü çeyrek GSYH verisinin de aralarında olduğu son dönemdeki verilerin ekonomik ivmenin hızlıca düşeceği endişelerini yatıştırmasıyla hazine tahvil getirilerindeki yüksek seyirden destek buldu.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks dün 96.816 ile 19 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine yükseldikten sonra yüzde 0.05 artışla 96.726 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)