E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel petrol piyasası dengeli olacak---

Küresel petrol piyasası dengeli olacak

Küresel petrol piyasası dengeli olacak
15 Kasım 2023 - 08:30 borsagundem.com

Araştırmacılar, global petrol talebinin 2019 seviyelerini aştığını söylerken, küresel petrol piyasasının 2024 yılında oldukça dengeli olacağını belirtti.

Petrol tüccarı Vitol'ün global araştırma müdürü, talep ve OPEC dışı ülkelerin arz artışının beklentileri aşması nedeniyle global petrol piyasasının gelecek yıl hafif bir fazlalıkla oldukça dengeli olmasının beklendiğini söyledi.

Giovanni Serio, global petrol talebinin 2019 seviyelerini aştığını ve petrol yoğunluğunun birim GSYİH başına tüketilen petrol hacminin ABD hariç çoğu ekonomi için salgın öncesi seviyelere dönmesiyle büyümeye devam etmesinin beklendiğini söyledi.
 
Öte yandan Serio, son yıllardaki düşük yatırımlara rağmen Suudi Arabistan gibi büyük üreticilerin ek kesintileri nedeniyle arzın kısıtlanması gerektiğini söyledi. OPEC dışı ülkelerden gelen üretim artışının da önceki yüksek seviyeleri aştığını ve büyümeye devam ettiğini, Nijerya'dan gelen üretimin ise yukarı yönlü sürpriz yaptığını sözlerine ekledi.

Petrol fiyatları yatay seyrediyor

 

Rus petrolünün fiyatı Batı'da kriz yarattı!

 

Küresel petrol arzı ekimde arttı

 

ABD'den petrol satın alma planı

 

OPEC'in petrol üretimi ekimde arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)