E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel hazine tahvilleri neden çöküyor?---

Küresel hazine tahvilleri neden çöküyor?

Küresel hazine tahvilleri neden çöküyor?
14 Kasım 2016 - 09:18 borsagundem.com

A1 Capital, tahvil piyasasını analiz etti

Küresel Hazine Tahvilleri Neden Çöküyor?
Amerika'daki seçimlerin ardından piyasaların Trump fiyatlaması devam ediyor. Tahvil piyasasında mekanizma hissedekinin tam tersi işler. Tahvil faizlerindeki agresif sert çıkışlar özellikle 2 yıllık
ve 10 yıllık tahvillerde çok daha net bir şekilde görülmektedir. Piyasaların bu çöküşe bulduğu başlıca nedenlerse Trump'ın enflasyonu yükseltmek için altyapı yatırımlarına hız vereceği,
è Bu durumun enflasyonu gerekçe gösteren Fed'in elini kuvvetlendirerek faiz artırımına gideceği,
è Henüz tam olarak dillendirilmediyse de, Çin'in hazine bonosu ve tahvili sattığı yönündeki iddialar.
Faizlerin önümüzdeki yıl yükseleceğine dair kaygılar piyasalardaki sert çalkantının başlıca nedenleri oldu. Asya ülke tahvilleri, ABD tahvilleriyle birlikte rekor tahvil satış dalgasını daha da genişletti.
Yeni Zelanda'da meydana gelen deprem sonrasında ülke para biriminde sert dalgalanmalar oldu. Bu durum aynı zamanda altında da sert gerilemelere neden oldu.
Yine emtia kanadında yaklaşık son 4 yılın en hızlı yükselişi gerçekleşti. Özellikle Trump'ın daha korumacı dış politika uygulayabilme ihtimali ve bunun ihracatı olumsuz etkileyebileceğine
dair kaygılarla satışlar devam etti.
Bu süreçte altın 1220 dolar/ons'un da altına gerileyerek 1215 seviyesine çekilirken, petrol 45 doların altındaki seyriyle satış baskısını devam ettiriyor.
Petroldeki düşüşün bir diğer nedeni ise, OPEC'in 30 Kasımdaki toplantısından da üretimi kısmaya dair bir kararın çıkamayacağına dair kaygılar.
Öte yandan İran petrol bakanlığının haber servisine göreyse, İran'ın ülkenin batısındaki 3 petrol sahasında üretimi günlük 65.000 varilden 250.000 varile çıkardığına dair haber de bu düşüşte etkiliydi.
Diğer yandan Amerika'da 30 yılık tahvilinin Ocaktan bu yana %3 seviyesine yükseldiğini hatırlatalım.
Trump'a dair kaygılar devam ederken, siyasi kanatta Başkan seçilmesi sonrasındaki kutlamaları da kabul ettiğini görüyoruz. Başkanlık koltuğuna 20 Ocakta oturacak olan Trump, tebrik telefonlarını kabul ediyor. Başbakan Yıldırım'ın Trump ile yapmış olduğu görüşme sonrasında Türkiye ABD arasındaki iş birliğini daha ileriye taşımak için gayret devam edecektir açıklamalarını da hatırlatalım.
Bu hafta veri açısından oldukça yoğun ve önemli.
¢ Bugün 18:00'de AMB Başkanı Draghi konuşması,
¢ Salı 10:00 Almanya ve 13:00 Avrupa Birliği Büyüme, 12:30 İngiltere Enflasyon,
¢ Perşembe 13:00 Avrupa Birliği Enflasyon, 18:00 Janet Yellen Konuşması,
¢ Kısa bir hatırlatma: Japonya Başbakanı Abe ile bu hafta Perşembe günü Trump'ın yapacağı görüşme veri akışı açısından piyasalar tarafından takip edilecektir.
Bu sabah itibariyle Çin'den gelen sanayi üretimi, perakende satışlar ve yatırım verisi beklentilere yakın gerçekleşirken, Japonya'dan gelen büyüme verisi beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti.
Geçtiğimiz haftayı 75.174 seviyesinde kapanan Borsa İstanbul'da yukarı yönlü hareketlenmelerde 76.300 kısa vadeli hedef olurken, kritik seviyesi 75.000'in kırılması durumunda satışların hızlanacağına
dikkat çekmek istiyoruz.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)