E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel gelişmeler Global Tower'ın halka arzını erteletti ---

Küresel gelişmeler Global Tower'ın halka arzını erteletti

Küresel gelişmeler Global Tower'ın halka arzını erteletti
24 Ekim 2016 - 10:50 borsagundem.com

Destek Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Adanan Çekçen, Turkcell'in Global Tower halka arzını ertelemesini ve nedenlerini değerlendirdi.

Ana ortağı Turkcell olan Global Tower şirketi ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 21.7’sini halka arz etmeye hazırlanıyordu. Şirketin hisselerinin yüzde 70’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara arz edilmesi planlanıyordu. Fakat son gelen açıklamayla halka arzın ertelendiğini görüyoruz. Şirketten yapılan açıklamada ise erteleme kararında ABD seçimleri, FED etkisi ve küresel piyasaları tehdit eden siber saldırılarının etkili olduğu açıklandı.

Global Tower şirketinin yurtdışı planlı ilerleme hedefi ve halka arz edilmesi planlanan hisselerinin %70’nin yabancılara yapılacağı durumundan kaynaklı, küresel gelişmelerin bu sürece engel olmaması gerekiyor. Çünkü Kasım ve Aralık ayı olmak üzere global piyasalar veri açısından önemli bir döneme girecek. ABD seçimlerinde 8 Kasım’da gerçekleşecek ve ABD Merkez Bankası (FED) ise Kasım’ın ilk haftası ve Aralık ayında kritik toplantı kararını açıklayacak. Özellikle Aralık ayında faiz artırım ihtimalinin yükselmesi piyasalarda dalga boyunu yükseltebilir ve bizim gibi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yaratabilir. Söz konusu şirket hem bu gelişmelerin hem de ABD seçimlerinin sonucunu görmek isteyebilir. ABD seçimlerinde demokrat aday Clinton’ın seçilme ihtimali yüksek ancak kesin değil. Cumhuriyetçi aday Trump’ın öne geçme durumu küresel piyasalarda türbülansa yol açabilir. Ayrıca küresel borsalarda ABD seçimleri sonrası genelde satışlar görüldü. Açıklamanın ardından Turkcell hisseler 9.88 ile eksi bir açılış gerçekleşti fakat şuanda 9.97’yi aşarak Cuma kapanış seviyesini geçti ve sınırlı kaybını kısa sürede telafi etti.

Adnan Çekçen / Destek Menkul Değerler

Turkcell, Global Tower'ın halka arzını erteledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)