E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar FED’den ümidini kesmedi---

Küresel borsalar FED’den ümidini kesmedi

Küresel borsalar FED’den ümidini kesmedi
26 Haziran 2020 - 09:39 borsagundem.com

ABD borsalarında FED’in şu an için temettü ya da geri alımlarını arttıramayacağını açıklamasına rağmen yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın piyasaları bir şekilde toparlayacağına inanıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’deki virüs vakalarının artmasının ardından küresel yatırımcılar cuma günü ek teşvik paketi beklentilerini değerlendiriyor. Asya hisselerinde yükseliş hakim. ABD vadeli endekslerinde ise karışık bir seyir var

Japonya ve Güney Kore hisse senetlerinde ortalama seviyenin altında bir yükseliş gözlemleniyor. Avustralya borsası da yükselişte. Hong Kong borsası ise perşembe günkü tatilin ardından sınırlı bir düşüş gösterdi. Çin borsası bugün de kapalı. Wall Street’te kapanışa bir saat kala gerçekleşen %1’lik sert yükselişin ardından S&P 500 vadeli endeksi kazanımları korumayı hedefliyor. Güney Kore’de won gelişmekte olan piyasalarda en fazla yükselen para birimi oldu.

ABD borsalarında piyasa düzenleyicilerinin bankaların sermayelerini serbest bırakacak kuralları gevşetmesinin ardından banka hisseleri yükseliş gösterdi. Fakat birkaç saat sonra ABD Merkez Bankası’nın (FED) şu an için temettü ya da geri alımlarını arttıramayacağını açıklamasının ardından hisselerdeki yükseliş durdu. Borsalar ayrıca ABD’de beklentilerin üzerinde gelen 1,5 milyon işsizlik yardımı başvurusunu da değerlendirdi.

Yatırımcılar günlük korona virüs vaka sayısını takip etmeye devam ederken ekonominin tekrar kapatılması ve yeniden açılma sürecinin yavaşlaması endişesi piyasalarda hissediliyor. ABD’de vaka sayısının en hızlı arttığı eyaletlerden olan Teksas ve Florida’da yeniden açılmanın bir sonraki aşaması durduruldu. Kamu sağlığı uzmanları ise ülkenin ikinci dalga ihtimaline hazırlanması gerektiğini belirtiyor.

FED bir şekilde borsayı destekleyecek

ABD merkezli yatırım stratejileri ve servet danışmanlığı firması Villare’nin Portföy Yöneticisi Sandy Villare küresel borsalardaki gidişata ilişkin Bloomberg’e yaptığı açıklamada “FED borsayı öyle ya da böyle destekleyecek. Borsalarda birkaç dip seviyesini daha geleceğini düşünüyorum. Borsaların temel verilerle ya da şirket kârlarıyla ilgilenmeyip sadece ve sadece salgını umursaması inanılmaz bir durum” ifadelerinde bulundu.

Rusya’nın en önemli petrol kaynağı Ural ham petrolü ithalatını 10 yılın en düşük seviyesine çekmesinin ardından petrol fiyatları yükseldi. Altında ise kayda değer bir fiyat değişimi olmadı.

Fed'den bankalara temettü ödemelerini sınırlandırma çağrısı

 

Asya'da endeksler New York'un ardından yükseldi

 

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)