E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar düşerken rekora koşan 2 sektör---

Küresel borsalar düşerken rekora koşan 2 sektör

Küresel borsalar düşerken rekora koşan 2 sektör
26 Şubat 2021 - 10:58 borsagundem.com

Dünya borsaları tahvil verimlerindeki yükselişten olumsuz etkilendi. Ancak yükselen faiz oranları ve ekonomideki toparlanma beklentilerinin artması sanayi ve finans sektörünün rekor kırmasını sağlıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında tahvil verimlerinin yükselişinin tetiklediği düşüş devam ediyor. S&P 500 Endeksi haftayı kayıpla sonlandırmaya hazırlanıyor. Ancak borsalarda umut veren iki sektör yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Sanayi ve finans sektörü Çarşamba ve Perşembe günü seanslarında tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı. Ekonomik toparlanma beklentilerindeki sanayi sektörünü ve faiz oranlarındaki yükseliş beklentileri finans sektörünü yukarılara taşıdı.

Yatırım danışmanlığı şirketi New Street Advisors’ın Kurucusu Delano Saporu CNBC’ye verdiği röportajda iki dev Wall Street bankası JPMorgan ve Goldman Sachs hisselerinin tahvil verimlerinden fayda sağlayabileceğine dikkat çekiyor. Artan tahvil verimleri bankaların kârlılığını ve ticaret gelirlerini destekleyebilir.

Saporu röportajında, “Bu firmalar muhtemelen ikinci kez incelemek isteyeceğiniz türden özellikler taşıyor. Henüz uzun vadeli yatırım pozisyona girmemiş olsam da bu firmaların izlenmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs’ın ayrıca bir strateji olarak ek büyüme yöntemlerini araştırası Sapuro’nun takdir ettiği noktalardan birisi.

Borsa uzmanı, “Çevirimiçi yüksek verimli tasarruf platformlarında kredi sağlıyorlar. Ayrıca platformlarıyla birlikte robo-danışmanlık hizmeti de vermeye başladılar. Büyümenin farklı yollarını araştırıyorlar. Bence bu firmalar olası bir büyüme arayan yatırımcılar için çok önemli. Zira pandemi öncesi dönemlerini geride bıraktılar” ifadelerine yer verdi.

JP Morgan ve Goldman Sachs Perşembe günü seansında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştılar. İki dev banka da bu yıl %20’nin üzerinde yükseliş gösterdi.

Yatırım danışmanlığı firması Federated Hermes’in Portföy yöneticisi Steve Chiavarone ekonomik toparlanma sürecinden yararlanacak döngüsel değer hissesi yapılarını gösterdikleri için aynı anda hem finans hem de sanayi sektörü konusunda boğa piyasası öngörülerinde bulunuyor.

Chiavarone konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Ağustos 2020’de büyüme hisseleri değer hisseleri karşısında 12 aylık süreçte %44’lük oranla en büyük rallisini gerçekleştiriyordu. O zamandan bu yana sadece %15’lik bir kısım geri alınabildi. Olgunlaşma için daha çok fazla alan olduğunu düşünüyoruz” sözlerini kullandı.

Örnek vermek gerekirse finans sektörü hisseleri borsalarda piyasanın geri kalanına göre çok daha ucuz işlem görüyor. S&P Finans Sektörü Borsa Yatırım Fonu 15 katlık fiyat kazanç oranına sahipken S&P 500 Endeksi’nin ortalama fiyat kazanç oranı ise 22 kat seviyesinde.

Chiavarone, "Her iki sektörü de gerçekten seviyoruz. Döngüsellik ve değer ekonomisi 2021'in geri kalanı için beklentilerimizi yüksek olması yönünde bizi ikna ediyor." dedi.

 

Borsalarda dikkat edilmesi gereken uyarı sinyalleri

 

Enflasyonist beklentiler fiyatlamaların merkezinde

 

Borsa İstanbul'da sert düşüş!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alarslan 27 Şubat 2021 11:41

    Yayla bu piyasada çaktırmadan döke döke gidiyor

  • burhan27 Şubat 2021 07:06

    logo da hareket bi başlarsa varya.

  • Nedim YAZGAN26 Şubat 2021 20:35

    Bir Ülkenin Parası Nasıl değer Kazanır...Katma değer üretemediğiniz sürece(Otomotiv-Savunma sanayi-Ağır sanayi-Mikro Sanayi Vs.) Bunun anlamı Ürettiğimiz Kayda değer Hiç bir şey yok..Nasıl mı?Yurt dışında ülkemizin ürettiği herhangi bir Ürün TL bazında İnsanlar arasında aranıp soruluyor mu? Hayır.O zaman ne diye Paramız değer kazansınki., Ama tek başına Ülke faiz arttırımına gittiğinde, Sermaye Baronları gecelik milyar dolarlarına Milyon dolar kazanıyor.O yüzden Ütopya ya ve hayal kurmaya gerek yok...İhtiyacımız olan Teknolojik ivme'yi bir an önce  yakalamak. Nokta.

  • Gökhan26 Şubat 2021 11:13

    Bendeki sanayi değil atölye mi.