E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKur ve Faizde ciddi risk var---

Kur ve Faizde ciddi risk var

Kur ve Faizde ciddi risk var
04 Ocak 2014 - 11:45 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında kabul etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Biz, son 11 yılda ne kazandıysak siyasi istikrar ve bunun beraberinde olan ekonomik istikrar sayesinde kazandık. Dolayısıyla millet olarak hem siyasi istikrarımızın hem de ekonomik istikrarımızın kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.
İşler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında kabul etti. Son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Hisarcıklıoğlu, “Bunun üzerine bir de Amerikan Merkez Bankası Fed’in piyasalardan para musluklarını  kısmasına bağlı olarak dolardaki artış ve faizin çift haneye çıkmasını ciddi bir risk unsuru olarak tanımlıyoruz” dedi.
 
‘Yıpratmayalım’

 
Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için yatırım yapma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de her yıl 1 milyon kişinin istihdama katıldığını söyledi.
Türk özel sektörünün geçen yılın 9 ayında Türkiye’nin geleceğine 125 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, 470 bin yeni iş alanı ortaya çıkardıklarını, bunun Türk özel  sektörünün başarısı olduğunu anlattı. Şirketlere daha fazla sahip çıkılmasına ihtiyaçları olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, yurtiçi ve yurtdışı itibarlarının önemli olduğunu, bunların kolayca yıpratılmaması gerektiğini vurguladı.
Tartışmaların Anayasa Hukuk devleti normları içinde kalmasına 76 milyon kişi olarak özen gösterilmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, “Huzur, istikrar ve hukukun üstünlüğü, Türkiye’nin son 10 yıldaki olumlu gidişatın devamı için olmazsa olmazıdır. Türkiye’de kurumlar ve kuralların işlediği bir ülke olarak dünyada ulaştığı seviyeyi güçlendirmesinin son derece önemli olduğunu  düşünüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hukuk Yok, Adalet Yok04 Ocak 2014 13:08

    Senin söylediğin Hukuk Devletinde, Adaletin ve İnsan Haklarının olduğu ülkede olur. Bizim ülkemizde Hukuk yok, Adalet Yok, İnsan Hakları yok...Ülkeyi yöneten başbakan kendine göre bir Hukuk sistemi oluşturmuş, sadece Yandaşlarına yaşam hakkı vermiş, Halkı bizden olan olmayan diye bölmüş, ötekileştirmiş, Yandaşlarıyla birlikte Cumhuriyet Tarihinin en büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Skandallarına imza atmış...Söylediklerinizin gerçekleşmesi için önce gerçek Hukuk Devleti olmak için bu hırsızlardan,uğursuzlardan kurtulmamız gerekiyor.

  • ismail 04 Ocak 2014 12:13

    neyapalım babam 85 yasında sizlere ömür 85 yasına kader bu davaya gönül verenleden tabiki babadan kalan bayragı bentasıyordum ama 2012 bitti sizlerin atamaış oldugunuz müdürler bitirdi işden aşdan olduk daha neyapalımdı sizlerden sanki iş aşverdinide elinden aldınız yuh diyorum