E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de görülen dava tamamen çöktü---

ABD'de görülen dava tamamen çöktü

ABD'de görülen dava tamamen çöktü
18 Aralık 2017 - 21:06 borsagundem.com

ABD’de devam eden davayı çökerten telefon görüşmesinin kayıtları mahkeme tutanaklarına girdi

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı New York'taki dava devam ediyor. Duruşmada, davayı çökerten telefon görüşmesi kayıtları ortaya çıktı.

SES KAYDI DAVAYA GİRDİ

Rıza Sarraf'ın 15 Eylül 2016 tarihinde dayısı Ahad Khabbaz Tamimi'ye "Eğer ABD'de hapsedilmişsen çıkmak için ya yalan söyleyeceksin ya da kurtulabilmek için işlemediğin suçları kabul edeceksin" dediği mahkeme tutanaklarına girdi.

"BURADA İŞLER BÖYLE YÜRÜYOR. YALAN SÖYLEYECEKSİN"

New York Times muhabiri Benjamin Weiser, bugünkü duruşmada yaşananlarla ilgili çarpıcı bilgiler aktardı. Mahkeme tutanaklarına giren Sarraf ve dayısı arasında geçen telefon görüşmesinde, "Burada işler böyle yürüyor. Bu ülke böyle. Bak, yapmadığın bir şeyi yaptığını söylemelisin. Suçunu kabul ettikten sonra özgürsün. Olay bu, özgür kalmak. Olanları yutacaksın." diye konuştukları tutanaklara geçti. Atilla'nın avukatları ise hakim Berman'a bu durumun, "Sarraf'ın yalan söylemeye razı olduğunu gösteriyor" dedi.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hayat 18 Aralık 2017 22:32

    sarraf doğru söylemiş. kaç zaman oldu, ülkemiz korktu sahip çıkamadı, adam kim için daha yatacak. herkes kendini düşünür.

  • baturayersin18 Aralık 2017 22:19

    bir zamanlar bu vatandaşa ödül veren bakanlar vardı şimdi soytarımı oldu

  • misafir18 Aralık 2017 21:29

    şimdi türkiye'de tutuklu olan biri amcasına eniştesine vs telefon edip aynılarını söylese, o davalar da çökecek mi? böyle saçma delil olabilir mi?

  • Hasan aydın18 Aralık 2017 22:37

    1.) delildir demiyor tutanaklara geçti diyor. 2.) abd nin delilleri masıl elde ettiği ve sarrafın sanıkken tanık olması göz önüne alındığında ve abd nin tarihine baktığında söylenilen noktasına virgülüne doğru olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye gibi muhalefeti ülkenin rağmına çalışan ülkelerde böyle şeyler olmaz zira hemen yurt dışına fişlenir. Fetö misali gibi.

  • gobel6618 Aralık 2017 22:07

    ABD vatadaşı blader,Türkiye'de misafir bir kişi olarak üzüldün lakin, hukuk sistemlerinin farklı olduğunu, ABD'de bir Türk vatandaşının İran ambargosunu deldi diye tutuklandığında anlamalıydın.

  • KILIÇ18 Aralık 2017 21:18

    SOYTARI.