E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik MGK toplantısı başladı! Masada 4 ana başlık...---

Kritik MGK toplantısı başladı! Masada 4 ana başlık...

Kritik MGK toplantısı başladı! Masada 4 ana başlık...
09 Ağustos 2023 - 16:39 borsagundem.com

MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda terörle mücadele, tahıl sevkiyatı gibi birçok konu masaya yatırılacak.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Devam eden toplantıya ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan fotoğraf paylaşılırken, toplantı sonunda bildiri yayımlanması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantıda, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere, stratejik, bölgesel ve ulusal güvenlik konularının ele alınması bekleniyor.

SINIR GÜVENLİĞİ

Sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonların toplantıda görüşülmesi planlanıyor.

TAHIL KORİDORU

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın da ele alınması beklenen toplantıda, tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının görüşüleceği düşünülüyor.

DOĞU AKDENİZ VE KIBRIS

Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin, Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi tahmin ediliyor

MGK bildirisinde mülteci mesajı: Uluslararası işbirliği önemli

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

 

Erdoğan'dan Kabine sonrası ekonomi mesajları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)