E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto cennetinde yeni kurallar ---

Kripto cennetinde yeni kurallar

Kripto cennetinde yeni kurallar
28 Nisan 2022 - 08:53 borsagundem.com

Dijital para konusunda dünyanın önemli merkezi haline dönüşen Cebelitarık ekonomi yönetimi sektöre yön verecek yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Cebelitarık hükümeti, gelişen bir dijital varlık endüstrisi yaratma çabalarını hızlandırırken kripto firmaları için yeni kurallar belirledi. Hükümet, dijital varlık hizmeti sağlayıcılarının sorumluluklarını açıklayan bir kılavuz yayınladı. Maliye bakanlığı, Dijital Defter Teknolojisi işletmelerinin, müşterilerin yüksek standartta kripto hizmetlerine erişmelerini sağlamak için piyasa manipülasyonunu ve içeriden öğrenenlerin ticaretini kökten çözmeye yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Cebelitarık Maliye Bakanı Albert Isola, “Cebelitarık sanal varlık sektöründe standartları belirlemede öncülük etmeye devam ediyor” dedi.

Hükümetin duyurusu, denizaşırı İngiliz topraklarının kripto ve blok zinciri firmaları için bir cennet oluşturduğuna dair en son sinyal olarak yorumlandı.

2018'de Cebelitarık, Dağıtılmış Defter Teknolojisi işletmeleri için özel bir düzenleyici çerçeve oluşturan ve kripto şirketlerine çok ihtiyaç duyulan netliği sağlayan dünyadaki ilk yargı alanlarından biri oldu.
İngiltere Şansölyesi bu ay İngiltere'yi dijital varlıklar için “küresel bir merkeze” dönüştürme niyetini açıklarken, milletvekilleri henüz bir düzenleyici rejim oluşturmadı. Avrupa Birliği'nin 2024 yılına kadar bir dijital varlık çerçevesi oluşturması beklenmiyor.

Üst düzey bir hükümet yetkilisi City AM'ye verdiği demeçte, resmi rakamlar kamuoyuna açıklanmazken, kripto firmalarının “çok yüksek bir oranının” Cebelitarık düzenleyicisinden onay aldığını söyledi.

Bu arada, bir blok zinciri girişimi, hisse senetlerinin kripto için alınıp satılabileceği bir pazar oluşturmak için Cebelitarık Menkul Kıymetler Borsası'nı devralmayı bile planlıyor.

Uzun zamandır bir vergi cenneti olarak görülen Cebelitarık, Brexit sonrası ekonomisini canlandırmak için kripto şirketlerine olan çekiciliğini artırmayı hedefliyor.

Kripto startupları rekor miktarda yatırım aldı

 

IMF uyardı: Rusya yaptırımları kripto ile aşabilir

 

Kripto piyasaları 100 milyar dolar büyüdü

 

ABD'den kripto para yaptırımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)