E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin sözcüsü Peskov'dan kritik açıklama---

Kremlin sözcüsü Peskov'dan kritik açıklama

Kremlin sözcüsü Peskov'dan kritik açıklama
03 Ağustos 2022 - 14:57 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Tayvan ziyaretine ilişkin konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ziyaretin küçümsenmemesi gerektiğini dile getirirken, "Dünya yeni bir savaşa yakın mı?" sorusunu yanıtladı.

ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti, ABD ile Çin arasındaki tansiyonu yükseltirken Kremlin ziyarete ilişkin açıklama geldi.

Bir gazetecinin "Dünya yeni bir savaşa yakın mı?" sorusunu yanıtlayan Peskov, o kelimeyi kullanmayı tercih etmediğini, ancak bu ziyaretin "provokasyon" olduğunu söyledi. Peskov, ziyaretin küçümsenmemesi gerektiğini altını çizdi.

Ayrıca Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında yakın gelecekte bir görüşmenin planlamadığını belirtti.

Diğer yandan, Pelosi Tayvan'dan ayrıldı.

Peskov'dan enerjide ruble kullanımına dair açıklama

 

Peskov: Avrupa'ya istikrar getirmez

 

Çin, Tayvan'dan turunçgiller ve iki tür balığın ithalatını durdurdu

 

Çin ordusu, gerçek mühimmatla tatbikat başlattı

 

Çin'den ABD'ye açık tehdit

 

Tayvan'dan Pelosi'ye şeref madalyası

 

Pelosi'nin Tayvan ziyareti küresel piyasaları vurdu

 

Pelosi'den Tayvan ziyaretine ilişkin açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai03 Ağustos 2022 18:28

    Biz tayvanın işgalini beklerken ukrayna araya girdi işgali erteletti. Şimdi provokasyondu şuydu buydu diyerek yine yasal zemin aramayın boşuna. Son yüz yılda barış zamanı 100 milyondan fazla insanın ölümünden sorumlu olan totaliter kominist iki ülkenin soykırımları provokasyon nedeniyle olmadı.

  • Dw03 Ağustos 2022 15:52

    Hah rusya yanına yancı arıyor. Bir diğer önemli açıklaması da Türkiyede Akkuyu nükleer santraline çöktük ama parasını ilgililere verdik olmuş.