E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin Putin'le ilgili iddiayı yalanladı---

Kremlin Putin'le ilgili iddiayı yalanladı

Kremlin Putin'le ilgili iddiayı yalanladı
06 Kasım 2020 - 13:34 borsagundem.com

Kremlin, Putin’in sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakacağı iddiasını ortaya atan İngiliz basınını yalanladı.

Dmitriy Peskov, İngiliz The Sun gazetesinde yer alan ve Putin’in Parkinson hastası olduğu ve bu nedenle gelecek yıl istifa edeceği öne sürülen haberi değerlendirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in parkinson hastalığı nedeniyle görevini bırakacağı iddialarıyla ilgili, “Bu tamamıyla saçmalık. Devlet Başkanı’nın (Putin) sağlığı yerinde” dedi.

Kremlin Sözcüsü, Putin’in görevini bırakmak gibi bir hazırlığının olmadığını da kaydetti. ‘Rusya liderinin parkinson nedeniyle görevini yıl başında bırakacağını’, İngiliz bulvar gazetesi Sun yazmıştı. İngiliz tabloid basınında sıklıkla Putin’in gizlenen bir hastalığı olduğu iddiasını içeren haberler yayınlanıyor. Şimdiye dek bu haberlerin hiçbiri doğrulanmadı.

Bunun yanında, Rusya parlamentosuna eski devlet başkanının dokunulmazlığı hakkında yeni bir yasa tasarısı sunulmasının da söz konusu söylentileri körüklediği yorumları yapılıyor. Bu yıl 68 yaşına giren Putin’in başkanlık koltuğundaki görevi 2024’te sona eriyor.

Putin 2021'de görevi bırakacak iddiası

 

Putin'den Karabağ ile ilgili Türkiye açıklaması

 

Putin ile Ruhani Dağlık Karabağ'daki ateşkesi görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)