E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoza'dan maden açıklaması---

Koza'dan maden açıklaması

Koza'dan maden açıklaması
06 Ocak 2014 - 09:10 borsagundem.com

Koza Altın, Mastra Madeni hakkında basında çıkan haberlere ilişkin olarak açıklama yaptı

Koza Altın tarafından KAP'ta yayınlanan açıklamada şöyle denildi:

''Bazı basın organlarında yer alan haber ve yorumlarda şirketimizin Mastra madeninde üretimin durdurulduğuna ilişkin gerçeği yansıtmayan haberlere yer verilmiştir.    

Haberde belirtildiği gibi "4 metrekare büyüklüğündeki galeri girişi" orman arazisindedir.  Orman izni süre uzatımı için zamanında müracaat edilmiş halen cevap gelmemiştir. 27.12.2013 tarihinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) maden galeri girişinin orman izni gelmemiş alanda olması sebebi ile kullanılmaması talimatı göndermiştir. 

Orman iznimiz için süre  uzatılması talebimize henüz cevap gelmediği ve bunun da zaman alacağı öngörüldüğünden, Şirketimiz tarafından izinli olan bölgemizde başka bir galeri girişi açılmıştır. Üretim faaliyetimiz yeni ve izinli bölgedeki galerimizden yapılmaktadır.

Mastra madenimizde MİGEM'in yukarıda anılan işlemi nedeniyle üretimin durdurulması veya ara verilmesi sözkonusu olmadığı için kamuya açıklama yapılması gereği ortaya çıkmamıştır. 

Yine aynı haberde yer alan vergi incelemesi, bizim gibi kurumsal şirketler için olağan bir uygulamadır ve Maliye Bakanlığımız yasalardaki görevini yerine getiren saygın bir kurumdur. İddia edildiği gibi Maliye Bakanlığımız bir cezalandırma müessesi değildir.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,20
En Yüksek: 23,58
En Düşük: 23,18
Değişim 0,09 %
FK: 0,65
PD / DD: 0,25
İşlem Hacmi 1.070.208.517
Toplam Adet: 45.764.437
Ağırlıklı Ort.: 23,45
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ne ödedin..06 Ocak 2014 10:19

    bu adamlar altın madenleri yatırımcıdan topladıkları bedelli parası ile aldılar. peki ne temettü ödediler. bir incelensin. 2 milyar dolar kazandılar. kaç kuruş ödediler?.

  • 08zeki06 Ocak 2014 09:25

    Olan yine küçük yatırımcıya oldu desene yukardan satıp aşağıdan topladılar

  • Gazeteci06 Ocak 2014 09:23

    zaten buyuk sirklemeler yaptılar son zaanlarda. düşünseneniz bir maden ocağındaki onlarca galeriden bir galerinin durumu koza ya şok, koza mastra madeni durduruldu şeklinde çok çarpıtılarak bu kadar buyuk haber yapılıyor, şleyen madenin durdurulmuş izlenimi verdiriliyor. panikleyenler satıyor haberi yaptuanlar topluyor.

  • gözkaş06 Ocak 2014 09:21

    Gözüyün üstünde kaşın var diye vuraçaklar

  • Maden Muhendisi06 Ocak 2014 09:19

    Bu grup kağıtları hakkında sürekli olumsuz haberler çıkarılark habire sirkeleme yapanlar var. çünkü çok buyuyen bir şirket. yakın gelecekte açacağı yeni madenlerle karlılığı katlamalı buyuyeceğini hisedenler halkı panikletip en ucuzdan kapmaya çalışıyor!