E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKovid izinlisi hükümlülerin 31 Mayıs'a kadar cezaevine dönmesi gerekiyor---

Kovid izinlisi hükümlülerin 31 Mayıs'a kadar cezaevine dönmesi gerekiyor

Kovid izinlisi hükümlülerin 31 Mayıs'a kadar cezaevine dönmesi gerekiyor
06 Mayıs 2022 - 15:14 borsagundem.com

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, korona virüs izinlisi hükümlülerin 31 Mayıs'a kadar cezaevlerine dönmesi gerektiğini duyurdu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlülerin Kovid-19 salgını nedeniyle izne gönderildikleri hatırlatıldı ve bu izinlerin süresinin 31 Mayıs'ta sona ereceği söylendi.

Açıklamada, vaka sayılarındaki düşüş ve Sağlık Bakanlığının tavsiye kararları doğrultusunda izinde bulunan hükümlülerin, 31 Mayıs'a kadar cezaevlerine dönemleri gerektiği aktarıldı.

Denetimli serbestlik yükümlüleri hakkında

Denetimli serbestlik yükümlülerinden, hakkında denetim planı hazırlanarak yükümlülükleri belirlenmiş olanların da 1 Haziran'dan itibaren denetim planlarında yazan yükümlülüklere aynen uymaları gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Hakkında henüz denetim planı hazırlanmamış olanların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren ilgili denetimli serbestlik müdürlüğüne müracaat etmeleri ve işlemlerini başlatmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

80 bin kişi cezaevine dönecek

Açıklamada ayrıca, hükümlülerin dönecekleri ceza infaz kurumlarını kurumun internet sitesinde oluşturulacak sorgulama ekranı üzerinden öğrenme imkanı sağlanacağı belirtildi.

Yaklaşık 80 bin kişinin cezaevlerine dönmesi bekleniyor.

Cezaevindeki kişi sayısı rekor seviyeye ulaştı

 

Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın çıktı

 

Açık cezaevi izin süresinde değişiklik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Magdur07 Mayıs 2022 15:43

    Katilleri uyuşturucu taciz böyle suçlular aciga çıkmamalı. Yazık degilmi mağdurlara ve zarar gören insanlara. Çeksinler cezasını buna benzer suc işleyenler.