E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKovid-19 ve grip aşıları aynı anda yapılabilir mi?---

Kovid-19 ve grip aşıları aynı anda yapılabilir mi?

Kovid-19 ve grip aşıları aynı anda yapılabilir mi?
01 Ekim 2021 - 13:58 borsagundem.com

İngiltere’de bulunan Bristol Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, Kovid-19 aşısı ve grip aşısını aynı zamanlarda yaptırmanın risk taşımadığını ortaya koydu.

İngiltere ve diğer kuzey yarımküre ülkeleri, Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi ışığında grip vakalarının artmasının muhtemel olduğu zorlu bir kışa hazırlanıyor.

Reuters’a göre, üç farklı grip aşısı ile Pfizer ve AstaZeneca aşılarıyla yapılan araştırmada, koronavirüs aşısı ve grip aşısını aynı anda yaptırdığında yan etkilerin orta derecede olduğu görüldü.

Araştırmanın başındaki Rajika Lazarus, “Bu, iki aşıya ihtiyaç duyanlar için daha az randevu alma anlamına gelebilecek gerçekten olumlu bir adım. Bu çalışmanın sonuçları, değerlendirilmek üzere Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi’ne sunuldu ve politika yapıcılara bu önemli aşı programlarının geleceğini planlamada yardımcı olacak” dedi.

İngiltere ve Galler’deki 12 bölgede 679 gönüllü üzerinde gerçekleştirilen çalışmaya katılanların yüzde 97’si de gelecekte aynı anda iki aşı yaptırmaya istekli olduklarını söyledi. (Şarku’l Avsat)

İlk kez ortaya çıktı: Uzun Kovid'den sonra uzun grip

 

İki yıl sonra grip vakaları geri dönüyor

 

Bilim Kurulu üyesinden Kovid-19 açıklaması: Grip görülmesi olumlu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)