E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoronayı anında yok edecek ilaç bulundu---

Koronayı anında yok edecek ilaç bulundu

Koronayı anında yok edecek ilaç bulundu
26 Aralık 2020 - 14:08 borsagundem.com

İngiltere'de korona virüsüyle mücadelede 'en güçlü silah' olabilecek bir çalışmaya imza atıldı. Geliştirilen antikor ilacıyla, aşıların aksine korona virüsüne karşı anında bağışıklık kazandırılması hedefleniyor

Salgında ikinci dalga, mutasyon geçiren virüs gibi endişe verici gelişmelerin ise ardı arkası kesilmiyor. Pfizer-BioNTech ile Moderna’nın aşıları ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Avrupa İlaç Ajansı’ndan (EMA) onay alarak umut verse de, mutasyona karşı etkili olup olmadıkları ve olası yan etkiler soru işaretleri yaratmaya devam ediyor.

Dünyanın sıkı önlemlerle yeniden eve kapandığı dönemde İngiltere’den bu kez olumlu bir haber geldi. İngiliz uzmanlar, korona virüsüne karşı anında bağışıklık kazandıran bir antikor tedavisi üzerinde çalışmaya başladı. Uzun dönemli koruma sağlayan ilacın, aşılama için geç kalmış yüz binlerce kişinin hayatını kurtarabileceği düşünülüyor.

ASTRAZENECA DA PROJEDE
Çalışmayı İngiltere’de Ulusal Sağlık Sistemi’ne bağlı University College London Hastanesi (UCLH) ve AstraZeneca birlikte yürütüyor. AZD7442 adı verilen antikorla geliştirilen ilaç, korona virüsüne yakalanan kişiye uygulanarak hastalığı bulaştırması ve ağır etkilerine maruz kalması engelleniyor. İlacın hastanelerde acil müdahalelerde kullanılabileceği, bakım evleri ve üniversitelerde de uygulanarak virüsün hızla yayılmasının önüne geçilebileceği belirtiliyor.

6 AY – 1 YIL ARASI KORUMA
6 aydan bir yıla kadar koruma sağlaması beklenen ilaç için ilk deneme, sağlık çalışanları ve üniversite öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir gönüllü ekibiyle gerçekleştirildi. Storm Chaser adı verilen yeni klinik deneylerde, global düzeyde 1125 gönüllü üzerinde ilacın test edilmesi planlanıyor. Katılımcılara ilaçtan iki doz olarak uygulama yapılıyor.

‘ÇOK GÜÇLÜ SİLAHIMIZ OLACAK’
UCLH’den Dr. Catherine Houlihan, çalışmada HIV ve kanserde olduğu gibi uzun dönemli tedaviye ihtiyaç duyan hastaların da yer alacağını söyledi.

Dr. Houlihan, “Antikor kombinasyonunun virüsü etkisiz hale getirebileceğini biliyoruz. Enjeksiyon yöntemiyle uyguladığımız bu tedavinin, korona virüsüne maruz kalarak aşı için geç kalmış kişilere anında koruma sağlamasını umuyoruz. Eğer bu yöntemin işe yaradığını kanıtlarsak, korona virüsüyle mücadelede çok güçlü bir silahımız olacak” dedi.
(Mert Yılmaz /Sözcü)

CEBR: Çin dünyanın en büyük ekonomisi olacak

Asgari ücrette karar tarihi belli oldu

Asgari ücrette kesinti kalksın talebi

Yılın son haftasında BIST-100‘de yükseliş devam edecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MELİS MARMARİSLİ27 Aralık 2020 16:13

    Buldunuzda neden ölümleri engelliyemiyorsunuz.ölüm oranları artıkca artmakta.daha ne yalanlar göreceğiz.bence bu hastalığı çıkartanın abd olduğu söylenmekte olup. bunlarda aşı ve ilaçlarınında olduğu söylenmektedir.

  • badddal27 Aralık 2020 10:43

    vay çakal ingiltere  bunlar para içi dünyayı satar

  • Huseyin27 Aralık 2020 04:14

    Adamlar kurnaz önce mutasyon dediler sonra ilacı bulduk dediler bunun böyle olacağı buydu parayi Alman kazanacağına biz kazanalim nede olsa ortada büyük bir pasta var kim ne alırsa

  • mzd27 Aralık 2020 00:33

    sıkıldım boş saçma sapan aptalca anlamsız haberlerden,arkadaş nasıl bi dünya yahu,her daim dalga geçilip aptal yerine konmaktan bıktım,ha kimmiyim aman neyse nası bi tiyatro bu yav..

  • Seko26 Aralık 2020 20:41

    Türkiyede deva bu işi yapar

  • Demircan KIZILCANLAR26 Aralık 2020 20:18

    Dünya Sağlık Örgütü bile bu aşıların sonuçlarının garanti  olmadığını söylediği bir ortamda.Her gün yeni bir haberin uçuştuğu bir ortam da hiç bir şey garanti değil.fakat benim mantığım aşıdan önce ilaçın olması gerekir idi diyorum daha sonra aşı olmalı idi.belki çare olabilir der iken ama bazı önemli büyük olumsuz şeylerinde sakladığı kanaatindeyim.

  • insanoğlu soyu tehlikede.26 Aralık 2020 20:11

    ne güzel işte aşıya pandemıye gerek kalmadı.hasta olanlar ilacı ıcer hastalık ta bıter ozaman daha fazla uğraşmayayın milletle kimse ne olduğu belirsiz ne aşiları olur ne ilaçları alır..

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Aralık 2020 16:41

    Her gün covid hakkında bir olum bir olumsuz haber ama sonuç fiyasko.ben onu bunu bilmem Hergün acacaksın bir 70 cc Türk Rakısı  covid falan yakalanmazsın.

  • RAMO CANCAN27 Aralık 2020 14:07

    ben her gün bir 35 cc lik alıyorum ve kullanıyorum turp gibiyim .bana hastalık vız gelir tırız gider.

  • metin26 Aralık 2020 20:00

    İyi de 70 lik rakı kaç para , her gün alıp içmeye kalksak yandık

  • mezarci 26 Aralık 2020 15:58

    bu corona namidir moronamidir neyse cikti cikali hergun yeni ilac bulunuyor amma bir turlu etki adecek kontrol altina alacak ilac yok aynen kefene cep dikmeye calisir gibi

  • Karagülle26 Aralık 2020 15:05

    İngiltere aniden mutasyon haberini yaymasının nedeni şimdi ortaya çıktı.kendi ilacını satmak için diğer ilaçları itibarsızlaştırmaya çalışıyormuş meğer.

  • insanoğlu soyu tehlikede.26 Aralık 2020 20:12

    ingilizlere güven olmaz hepsi hıkayenın bir parçası...

  • Dimi26 Aralık 2020 16:08

    Sende yap sat