E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoronavirüsün zayıf noktası bulundu---

Koronavirüsün zayıf noktası bulundu

Koronavirüsün zayıf noktası bulundu
05 Nisan 2020 - 08:55 borsagundem.com

Bilim insanları dünya çapında 64 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüsün zayıf noktasını bulduklarını duyurdu. Uzmanlar, "Virüsün belirli bir bölgesinde çalışıyoruz ve bu bölgeyi hedefleyen aşı ve ilaçlar hastalığı yenmemizi sağlar" dedi

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde küresel bir salgın halini alan koronavirüs ile ilgili umut edici bir gelişme yaşandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, saygın bilim ve teknik dergisi Science’at yayınlanan bir makalede, bilim insanlarının koronavirüsün zayıf bir noktasını buldukları belirtildi. Makalede, “Covid-19’un zayıf noktası bulundu ve bu bölgeyi hedefleyen ilaç ve terapi ile birlikte bir aşının bulunması da mümkün” ifadesi kullanıldı.

Biyolog Ian Wilson ve ekibi tarafından yürütülen araştırmada, keşfedilen bu hassas bölgenin virüsün bulaşmasında kilit bir konumda olduğu ve aynı zamanda belirli ilaçlara karşı da hassas ve kırılgan olduğu vurgulandı.

Araştırmada daha önce SARS hastası olan bir kişiden alınan antikorun inceleme sonrasında bu keşfin yapıldığı belirtilirken, “Bilim insanları bu araştırma sırasında antikorun virüse yapışık olduğunu ve virüsten çekilip çıkarılacağını keşfetti” ifadesi kullanıldı.

Fakat uzmanlar, bu noktayı bulmanın çok kolay olmadığını açıkladı. Wilson’un ekibinde çalışan bilim insanı Meng Yuan, “Bu bölgenin virüsün içinde saklandığını fark ettik ve virüs ne zaman yapısını değiştirirse ortaya çıkıyor” dedi.

Bilim ekibi, koronavirüsü yenmeyi başarmış insanlara seslenerek kan bağışında bulunmalarını ve bu sayede kullanılabilecek antikorları incelemek istediklerini duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa05 Nisan 2020 23:57

    bu kaçınçı bıktık artık ha oldu oluyor olacak 2 aydır.denedik 100 hastada insanda uyguladık 85 i yaşadı diyene kadar inanmayın sıkmaya başladı bu tip haberler

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Nisan 2020 22:25

    Her hafta böyle haber çıkıyor çıktıkca garibanlara daha çok mal kitliyorlar ve daha fazla masum insanlar ölüyor.bu virüsü çıkaranlarda paralarına paralar katıyorlar.dikkatli olun derim.Trump görmedinizmi nisanın ortasına bitti bitiyor panik yok dedikce abd de ölümler katlamaya başladı.deniz ve okyanusun ortasındaki karadan uzak uçak gemisindeki tüm personelin yarısı ölümlü boğuşuyormuş.

  • Sinirli05 Nisan 2020 18:51

    A g nun virüsü bıktırdı artık

  • Okie Dokie05 Nisan 2020 18:07

    Virüsün zayıf noktası karnı. Karnına çalış Rocky karnına çalış.

  • Psiko05 Nisan 2020 13:20

    Virüsün zayıf noktası akıllı ve temiz insanlar,en çok sevdiği de vurdumduymaz cahil ,pis tembel makarnacılar

  • ender05 Nisan 2020 13:13

    O kadar tıp teknolojisi geliştiği halde,bir aşıyı bulmak o kadar zor mu,,virüsün dna sı belli değil mi? hangi atomlardan oluştuğu da bellidir,buna karşı nasıl aşı geliştirilemiyor anlamıyorum.

  • Bika05 Nisan 2020 23:21

    Moderna, Covid-19 aşı adayı mRNA-1273 'ü geliştirme aşamalarında.

  • expert05 Nisan 2020 18:41

    virüsün DNA sı yok RNA sı var,o yüzden canlı olarak görülmüyor

  • Wers05 Nisan 2020 10:07

    Oooooooooo Kasım aralıktan beri neredesiniz daha antikor alacaklarda iş yapacaklar, ölfükya la biz

  • : )05 Nisan 2020 10:01

    Zor... çünkü aynı alanda yapılan, en ağır aşılar, ilaçlar kullanıldı. kanser, hiv, yani aids, vb. vb.insanlar en ağır hastalık için icat ettikleri kimyasalları denediler. farklı dozlarda ürettiler. ama şuana kadar çok süper kesin çözüm bulunmadı. o bakımdan sıfırdan icat edilmesi gerekiyor. önce düşmanı çok iyi tanımalıyız. eldkei hiç bir silah etki göstermiyor çünkü. düşmanın açığı nedir ? doğal bulaşan kişilerden elde edilen, düşmanla savaşmış, düşmanı tanıyan, vücütta yaşayıp yeniden çoğalan profesyonel sabaşçılardır. oda bu hastalıgı yenmiş kişilerde var. gerisi hikaye duruyor