E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKorona virüsüne karşı önlemler sürüyor---

Korona virüsüne karşı önlemler sürüyor

Korona virüsüne karşı önlemler sürüyor
23 Mart 2020 - 09:40 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende vaka sayısındaki hızlı artış, risk algısının yüksek kalmasına neden olurken diğer yandan hisse senedi piyasasından çıkışların devam ettiği belirtiliyor.

Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında Hükümetler, mali ya da para politikaları anlamında her türlü önlemi almaya devam ediyor. Bunun yanı sıra toplumsal örgütlenmeler ile önlemler sürerken bazı ülkelerde
OHAL bazı ülkelerde ise sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Sürecin ne zaman biteceğine ya da koşulların ne zaman normale döneceğine ilişkin henüz kesin bir söylem yok. Fakat negatif etkileri ekonomik ve hayati fonksiyonlarda minimuma indirebilmek adına güçlü adımlar atılıyor. Bu sabah Asya piyasalarında satıcılı bir seyir izlenmekte.

Vaka sayısındaki hızlı artış, risk algısının yüksek kalmasına neden olurken diğer yandan hisse senedi piyasasından çıkışların devam ettiği gözlenmekte. Vadeliler kanadında da benzer şekilde negatif bir tablo var. Almanya Başbakanı Merkel’de kendini karantina altına aldı. Gerek, üst düzey isimlerin karantina altına girmesi, arz-talep dengesinin bozulması, kurumların 2.çeyrek ekonomik büyüme tahminlerinde ciddi düzeyde negatif büyüme beklemeleri piyasalardaki algıyı olumsuza çeviriyor. Petrol fiyatları ise Cuma günü Suudi Arabistan ve Rusya arasında geçen ılımlı açıklamaların etkisi ile bir miktar toparlanırken, yeni haftanın ilk işlem gününde kayıplarını derinleştirdiği gözleniyor. Ons altın ise 1500$ seviyesine yakın bir noktada işlem görüyor.

Yurtiçinde ise gözler, Hükümet yetkililerinden gelecek açıklamalarda kalmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca’nın dün akşam saatlerindeki açıklamalara göre hayatını kaybedenlerin ve vaka sayısının arttığı görülmekte. Hükümetin, Evde kal uyarılarına istinaden 65 yaş üstü yaşlılara sokağa çıkma yasağı getirilirken, Türkiye Bankalar Birliğinin tavsiyesi ile Bazı özel bankalar çalışma saatlerini bugünden itibaren 12:00-17:00 olarak güncelledi. Mali ve para politikalarının dışında önlemler sürüyor.

Gelişmeler risk algısını canlı tutmanın yanında hisse senedi piyasalarında gün ve gün karışık bir tablo takip ediliyor. Cuma gününü endeks %0,70 yukarıda 85.795 puanla tamamladı. Kur cephesinde ise 6,55 seviyesi izleniyor.

Bugün yurtiçinde seans başında tüketici güven endeksi verisi takip edilecek. Bunun yanı sıra majör bir veri yok fakat haber başlıkları yakından izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)