E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKorona virus ekonomiyi Wall Street'in düşündüğünden daha kötü vuruyor---

Korona virus ekonomiyi Wall Street'in düşündüğünden daha kötü vuruyor

Korona virus ekonomiyi Wall Street'in düşündüğünden daha kötü vuruyor
17 Mart 2020 - 12:29 borsagundem.com

Efsanevi yatırımcı Richard J. Bernstein, korona virüsün ekonomiyi Wall Street’in düşündüğünden daha kötü vurduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in kurt isimlerinden Richard Bernstein, yatırımcıların korona virüsün ekonomiye etkisini hafife aldığını ve dipten almaya çalışmanın aptallık olacağını söyledi.

Bernstein iki hafta önce çok başarı olan bir restoranın şimdilerde kimsenin gitmediğini hatırlattı. Bernstein'a göre, yatırımcılar korona virüsün ekonomiye zararını tam olarak kavrayamadılar.

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarının ardından haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.

Dow Jones sanayi endeksi geçtiğimiz günü 2.997.1 puan ve yüzde 12.93 oranında kayıpla 20,188.52 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 324.89 puan ve yüzde 11.98 oranında kayıpla gün sonunda 2,997.10 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 970.28 puan ve yüzde 12.32 oranında düşüşle günü 6,904.59 seviyesinde kapadı.

Korona virüsün pandemiye dönüşmesi ve petrol fiyatlarındaki rekor düşüş, piyasaları finansal krizden sonraki en değişken döneminin içine soktu. Bloomberg’in ekonomi modeline göre, bir sonraki yıl boyunca resesyon ihtimali %52.

JPMorgan bankasından John Normand'a göre de finansal piyasalar %80 oranında resesyona girme riskini fiyatlanıyor.

Avrupa borsaları yükselişe geçti

ABD borsaları artıya geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali19 Mart 2020 01:57

    tedbirleri baştan almadık virüs çıkalı kaç gün olmuş virüs olan ülkelerden gelenleri termal kameralarla baktılar 14 gün sonrada çıkıyo nasıl olacak bize hep onlardan geldi şimdi uçuşları durdursanız ne sınır kapılarını kapatsanız nolcak virüs zaten girmiş girmeden çinden irandan italyadan bir çok ülkeden gelenler zaten virüsü getirdi termal kamerayla sadece vücut ısısını ölçüyosun 10 gün sonra çıkarsa nasıl olacak baştan tedbiri alamadılar. şimdi bir yanlış daha yapılıyor tedbir olarak camilerde virüs geçene kadar kapatılmalı çünkü en çok yaşlılara bulaşıyo bağışıklık sistemi zayıf olanlara bulaşıyo buda yaşlılar illa camide namaz kılacağız mantığı çok yanlış virüs geçene kadar okullar gibi camilerinde kapalı olması gerekir çünkü bir kişi aldığı virüsü ailesine ailesi başkalarına bulaştırır ve haliyle önüne geçilemez duruma gelir akıllı ve mantıklı olmamız lazım

  • zippo17 Mart 2020 16:16

    Kötüye bişey olmazzzzzz..... (M) 

  • AAA17 Mart 2020 12:53

    Doğru namussuz hergün yüzde 8 aşağı vuruyor.

  • Sertkan17 Mart 2020 12:41

    ABD piyasalarında Kıyamet+Ayı tabiri birlikte kullanılıyormuş daha önce hiç böyle bir şey yaşanmamış herkes şoktaymış.