E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorku endeksindeki artış dehşet verici---

Korku endeksindeki artış dehşet verici

Korku endeksindeki artış dehşet verici
11 Mart 2020 - 09:37 borsagundem.com

Korona virüsün piyasalardaki en büyük etkilerinden birisi korku endeksindeki inanılmaz yükseliş oldu. Endeksteki yükseliş 2008 krizindeki volatiliteyi bile ikiye katlıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksi korona virüsün yayılması ve petrol fiyatlandırılmasındaki kriz nedeniyle inanılmaz bir yükseliş gösteriyor. Bu yıl içerisinde %280 artan korku endeksi 2008 mortgage kriziyle karşılaştırıldığında dahi korkutucu derecede yüksek. 2008’le karşılaştırıldığında volatilite %108 artmış gözüküyor.



Analiz firması The Options Insider’ın CEO’su Mark Longo volatilite endeksindeki bu yükselişle alakalı “Bu yükseliş piyasada neler olduğunu anlayabilmemiz için dikkat çekici bir gösterge” ifadelerini kullanıyor. Volatilite endeksindeki yükseliş genellikle hisse senetlerindeki düşüşle ilişkilidir, çünkü yatırımcılar ve borsacılar bunu hisse senetlerinin pozisyonlarını korumak için kullanırlar.

Korkunun artmasının hisse senetleri piyasalarında köklü değişiklere neden olabileceği konusunda uyaran Longo “ Yakın bir gelecekte yeni bir volatilite rejimine giriyor olabiliriz” uyarısında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cabrio 11 Mart 2020 12:16

    Nisan sonu gibi dünyada  tepe yapıp, haziran ortasından  sonra gündemden kalkacak.  Kumar masaları büyük bir iştahla tekrar kurulacak.