E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiKonut satışları artışı ile hissede hedef değişmedi---

Konut satışları artışı ile hissede hedef değişmedi

Konut satışları artışı ile hissede hedef değişmedi
19 Ağustos 2020 - 10:38 borsagundem.com

Emlak Konut GYO için Vakıf Yatırım hedef fiyatını 1,93 TL'den 2,32 TL'ye yükseltirken, Deniz Yatırım, 2,28 TL hedef fiyatını ve İş Yatırım da 2,52 TL hedef fiyatını korudu. Kurumlar 'AL' tavsiyesini ise değiştirmedi.

Vakıf Yatırım, Emlak Konut GYO için hedef fiyatını 1,93 TL'den 2,32 TL'ye yükseltirken, 'AL' tavsiyesini korudu.

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Emlak Konut GYO (EKGYO) 2Ç20 Finansal Sonuçları: Beklentinin altında sonuçlar (-)

Emlak Konut GYO yılın ikinci çeyreği için beklentimizin %50, piyasa tahminlerinin %62 altında, yıllık %59 düşüşle 127 mn TL net kar açıkladı. Tahminlerimizin oldukça altında gerçekleşen net satış gelirleri ve operasyonel karlılık, net kar tahminimizde aşağı yönlü sapmaya neden oldu. Şirketin 2Ç’de net satış gelirleri çeyreksel %2,8, yıllık %65,4 gerileyerek 667 mn TL ile beklentimizin %60 altında gerçekleşti. Şirket bu dönemde Büyükyalı İstanbul ve Tual Bahçekent projelerinin kısmi geçici kabullerini gerçekleştirdi.

Şirketin 2Ç19’da 376 mn TL olan FAVÖK’ü 2Ç20’de 143 mn TL’ye gerileyerek hem bizim hem de piyasa tahminlerinin oldukça altında kaldı. Ayrıca aynı dönemde şirketin FAVÖK marjı ise %19,5’den %21,4’e çıktı. Öte yandan, düşen faiz ortamında şirketin finansman giderlerinin yıllık %65,6 oranında düşüş göstermesi net kar için destekleyici oldu.

Emlak Konut GYO’nun 1Ç20 sonunda 4,1 mlr TL olan net borç pozisyonu 2Ç’de %9,4 oranında azalarak 3,7 mlr TL’ye geriledi. 2Ç’de kampanya sonucunda gerçekleştirilen güçlü satış performansından kaynaklanan ön satış kaparo ve peşinat ödemeleri, şirketin nakit pozisyonuna iyileşme getirdi.

Yorum: Şirketin 2Ç20’de gelirleri ve karlılığının beklentilerin altında gerçekleşmesinin hisse performansına negatif yansıyacağını düşünüyoruz. Şirketin 3Ç’de de kampanya satışlarına bağlı olarak nakit pozisyonunda iyileşmenin devam etmesini bekliyoruz. Gayrimenkul portföyü değerlerinin revize edilmesi ve nakit pozisyonundaki iyileşmeyi göz önünde bulundurarak, Emlak Konut GYO için hedef fiyatımızı 1,93 TL’den 2,32 TL’ye güncelliyoruz. Yılbaşından bu yana endeksten %40 pozitif ayrışan, son bir ayda ise endekse göre %7,1 negatif ayrışan şirket için kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz."

BEKLENTİLERE PARALEL BİLANÇO

Deniz Yatırım, Emlak Konut GYO için 2,28 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu.

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Emlak G.M.Y.O.
Tavsiye AL
Fiyat/Hisse TRY1.94
Hedef Fiyat/Hisse TRY2.28
Getiri Potansiyeli 18%
HAO 51%
Piyasa değeri TRY7,372 mln

EKGYO 2Ç20 sonuçları beklentilere paralel geldi / nötr

Emlak Konut GYO 2Ç20’de 127.4 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin net kar rakamı bir önceki döneme göre hemen hemen yatay kalırken geçen yılın aynı dönemine göre ise daralmıştır. Önceki dönemlerin satış performanslarını yansıttığı için açıklanan kar rakamının hisse fiyatı üzerinde belirgin bir etkisi olmayacağını düşünüyoruz. Nakit pozisyonu, ön satış rakamları ve konut kredisi faiz oranları hisse performansı üzerinde daha etkili verilerdir.

Şirketin net borcu bir önceki döneme göre 389 milyon TL azalış ile 3.75 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin toplam borcu tamamı TL cinsinden 5.8 milyar TL seviyesindedir. 2019 yılında %17.70 olan ortalama faiz oranı %10.56’ya gerilemiştir. Bunun yanı sıra şirketin borcunu daha uzun vadeye yaydığını görüyoruz, ki bu da düşük faiz ile birlikte değerlendirildiğinde şirketin finansman giderlerini 2020 yılında aşağı çekebilecektir.

Emlak Konut GYO 2Ç20 ön satış rakamlarını Temmuz ayı ortasında açıklamıştı. Oldukça kuvvetli gelen ön satış rakamlarının yılın ikinci yarısında kısmen yavaşlayacağı tahmin etmekle birlikte halen eşik seviyesi olarak kabul edilebilecek %1 seviyesinin altında seyreden konut kredisi faiz oranları, inşaat sektörüne ivme kazandırma çabaları ve yeni konut stoğunun azalma eğiliminde olması nedeniyle yeni konut satışlarının toparlanma eğiliminde olabileceğini düşünüyoruz.

Düşük konut kredisi faiz oranları ve şirketin finansman giderlerinin azalma eğiliminde olması nedeniyle Emlak Konut GYO için AL olan önerimizi ve 2.28 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz.

BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YOK

İş Yatırım, Emlak Konut GYO için 2,52 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kapanış (TL) : 1.94 - Hedef Fiyat (TL) : 2.52 - Piyasa Deg.(TL) :
7372 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 176.75
EKGYO Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 29.77 

EKGYO 2Ç20 Sonuçları: Büyük bir sürpriz yok.

Emlak Konut GYO 2Ç20 finansallarında beklentilerin altında (İş Yatırım: 599 mn TL Konsensüs: 455 mn TL)114 mn TL net kar kaydetti. Açıklanan rakam, bu çeyrek yüksek marjlı Gelir Paylaşımı Proje zayıf olması nedeniyle hem yıllık hem çeyreklik bazda düşüş gösterdi. Net Satış Gelirleri ve FAVÖK de tahminlerin altında kalarak sırasıyla 673mn TL ve 133mn TL olarak gerçekleşti. Şirket’in dün açıklanan vergi finansalları sonuçlara yönelik gösterge oluşturduğundan zayıf sonuçların çok sürpriz olmadığını düşünüyoruz.

Şirket’in net borç pozisyonu 1Ç20 sonu itibariyle 4.15 mlyr TL’den 2Ç20 sonunda %8 düşüşle 3.82 mlyr TL’ye geriledi. Haziran ayında ön-satışlarda yaşanan sıçrama Şirket’in nakit pozisyonuna henüz yansımamış durumda. Hatırlatmak gerekirse Emlak Konut, tarihi düşük seviyeye düşen konut kredisi faiz oranları ve uzun ödeme vadeleri ile birlikte Haziran başında başlattığı cazip satış kampanyası sayesinde 2Ç20’de 8 milyar TL ön satış değerine ulaşmıştı.

Yorum: Haziran ve Temmuz ayında gerçekleştirilen güçlü ön satış performansının yansımasıyla, 3Ç20’de Şirketin nakit pozisyonunda önemli bir iyileşme bekliyoruz. Deiğer yandan konut kredisi faizlerinin tekrar aylık %1 seviyesine çıkması, hisse senedi performansı üzerinde baskı yaratabilir. Konut talebi, piyasalardaki dalgalanmalara ve döviz hareketlerine karşı hala oldukça hassas durumda. İleriye dönük olarak, faiz ortamının, nakit pozisyonun ve ihale performanslarının hisse senedi performansı için çok önemli olacağına inanıyoruz. Faiz oranları varsayımlarımızda olası yukarı yönlü revizyon ile tahminlerimizi ve değerlememizi güncelleyeceğiz. Şu an için, 12 aylık Hisse başı hedef fiyatımızı 2.52 TL olarak koruyor ve AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Şu anki piyasa değerine göre hisse, 5 yıllık tarihi ortalaması %41’in üzerinde, % 64 NAD iskontosu ile işlem görüyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,54
En Yüksek: 9,56
En Düşük: 9,22
Değişim 3,25 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,63
İşlem Hacmi 1.257.826.495
Toplam Adet: 133.519.599
Ağırlıklı Ort.: 9,38
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)