E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKonut piyasası çöktükten sonra % 4100 artan hisse---

Konut piyasası çöktükten sonra % 4100 artan hisse

Konut piyasası çöktükten sonra % 4100 artan hisse
26 Şubat 2020 - 16:43 borsagundem.com

ABD konut fiyatlarının aşırı artmasından dolayı karavan parklarına olan taleplerin artması hisselerine yaradı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de konut piyasası çökmesinden sonra karavan parkları fırladı. Mart 2009’dan beri Sun Communities (SUI) ve Equity LifeStyle Properties (ELS) hisseleri temettü ödemeleri hariç sırayla  %4.137 ve %1.186 getiri sağladı. Aynı dönemde S&P 500’ün getirisi % 499 oldu.

Green Street emlak araştırma şirketi analisti John Pawlowski, sektör için roket gemisi yorumu yaparken, sektörün ne kadar iyi durumda olduğu hayret verici dedi.

Sun Community CEO'su Gary Shiffman 422 karavan parkında yaşamak için yılda 47 bin kişinin başvurduğunu ve yıl sonunda doluluk oranlarını ise yüzde 96,4 olduğunu söyledi.

Amerika'da ilk kez 1930'lu yıllarda popüler olmaya başlayan karavanlar, Amerikalılar'ın otomobil ve özgürlük sevdasının bir simgesi olarak gözükse de talebin artmasının temel sebep konut fiyatlarının aşırı değerlenmesi.

 Bugün 9 milyondan fazla karavan sahibi Amerikalı, mini konut olarak da tanımlanabilecek araçlarında hem seyahat edip tatil yapıyor hem de konaklıyor.

Virüs satın alma fırsatı yaratıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.26 Şubat 2020 22:04

    ÜLKEMİZDE DE DÜŞÜK FİYATLI KARAVANLAR YAPILARAK SATILMALI BELEDİYELER KARAVAN SAKİNLERİNE YER/ARSA/ARAZİ TAHSİS ETMELİ SEYYAR TUVALETLER YAPMALI