E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Kongre'den Rusya'ya yaptırım Ukrayna'ya destek---

​Kongre'den Rusya'ya yaptırım Ukrayna'ya destek

​Kongre'den Rusya'ya yaptırım Ukrayna'ya destek
27 Mart 2014 - 23:09 borsagundem.com

ABD Kongresi Ukrayna’ya mali destek ve Rusya’ya yeni yaptırımları öngören tasarıları ayrı ayrı kabul etti

ABD Kongresi'nin her iki kanadı Senato ve Temsilciler Meclisi'nde, Rusya'ya yeni yaptırımlar ve Ukrayna'ya yardım paketi içeren tasarılar onaylandı.

Temsilciler Meclisi'nde 19'a karşı 399, Senato'da da 2'ye karşı 98 oyla kabul edilen tasarılar, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık kredi garantisi ve 150 milyon dolarlık doğrudan yardım sağlanması, Rusya'nın Kırım'ı kendisine bağlamasında rol oynayan Ruslar ve Ukraynalılara yönelik yaptırımların genişletilmesi gibi unsurları içeriyor. 

Senato'daki Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid, yaptığı açıklamada, tasarıların kabul edilmesinin, Rusya’nın etrafını tehdit ederken ABD’nin hiçbir şey yapmadan kenarda oturmayacağını gösterdiğini belirtti.

Tasarıların yasalaşması için, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde ayrı ayrı kabul edilen tasarılar arasındaki küçük farklılıkların giderilerek, üzerinde uzlaşılan ortak metnin yine her iki kanat tarafından kabul edilmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)