E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem15 gün süreyle OHAL! Kongre işgalinde ölü sayısı 4'e yükseldi---

15 gün süreyle OHAL! Kongre işgalinde ölü sayısı 4'e yükseldi

15 gün süreyle OHAL! Kongre işgalinde ölü sayısı 4'e yükseldi
07 Ocak 2021 - 07:51 borsagundem.com

ABD'de Kongre binası baskını sırasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e yükseldiği açıklandı. Polis, 52 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Washington'da ilan edilen OHAL 15 güne çıkarıldı

Donald Trump taraftarlarının Kongre binasını işgal etmesiyle başlayan ve yaklaşık üç buçuk saat süren olayların bilançosu ağırlaşıyor. Çatışmalarda 4 göstericinin hayatını kaybettiği açıklandı. Washington'da 15 gün süreyle olağanüstü hal ilan edildi. 

İlk gelen ölüm haberi yaralı olarak hastaneye kaldırılan kadından geldi. Polisin daha sonra yaptığı açıklamada, ölenlerin sayısının 4'e yükseldiği bildirildi. 

ESKİ ORDU MENSUBU ÇIKTI

Ölenler arasındaki bir kadının kimliği de ortaya çıktı. Hayatının kaybeden kişinin Ashli Babbitt adlı eski bir Hava Kuvvetleri mensubu olduğu belirlendi.


Ashli Babbitt.

Babbitt’in 14 yıl boyunca orduda görev yaptığı öğrenildi. Babbitt’in olaylardan önce attığı son Twitter mesajında, “Bizi hiçbir şey durduramaz. Tekrar tekrar deneyebilirler. Ancak fırtına burada ve 24 saatten daha az bir süre sonra DC’nin üzerine çökecek. Karanlıktan ışığa” yazdı.

OHAL KARARI UZATILDI

Öte yandan Washington DC’deki olaylar nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağının ardından OHAL kararı da uzatıldı. DC’nin Belediye Başkanı Muriel Bowser, OHAL kararının 15 gün uzatıldığını duyurdu. Bu karar, OHAL’in Biden’ın yemin edeceği güne kadar süreceği anlamına geliyor.

Polisten yapılan açıklamada olaylar sırasında 52 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. 

Pence'ten işgale kınama: Kara gün

 

Sosyal medya platformları Trump'ın hesaplarını askıya aldı

 

Trump'ın azledilmesi istendi

 

Dışişleri'nden ABD'deki olaylara ilişkin açıklama

 

Trump'ın destekçileri Kongre binasına girdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)