E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKombine ücretlerinde damping---

Kombine ücretlerinde damping

Kombine ücretlerinde damping
12 Ağustos 2015 - 03:20 borsagundem.com

Futbolcu değeri 1 milyar euro'ya ulaşan Süper Lig'de geri sayım başladı. Boş tribünlere oynamak istemeyen bazı kulüpler kombineyi 80 TL'ye kadar çekti

2015-2016 sezonu için Süper Lig’de geri sayım başladı. Geçtiğimiz sezon e-bilet uygulaması nedeniyle boş tribünlere oynayan kulüpler, bu sezon aynı senaryoyu yaşamamak için harekete geçti. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre 1 milyar Euro’luk futbolcu değerine sahip Süper Lig takımları tribünleri doldurmak için kombine fiyatlarını 80 liraya kadar çekti. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da bu sezon kombine kart fiyatların da çok büyük artışa gitmediği gözlendi. 

EN DÜŞÜK FİYATLAR 

Bu sezon kombine fiyatı en ucuz takım Sivasspor oldu. Kırmızı-beyazlı takımın kombine fiyatları 80 lira ile 250 lira arasında değişiyor. Sivasspor’u bu alanda, Konyaspor ve Gaziantepspor takip ediyor. Bu takımların kombine fiyatları ise 90 liradan başlıyor. Stat kapasitesi daha düşük olan Akhisarspor, Kasımpaşaspor ve Çaykur Rizespor da fiyatlar 100-600 lira arasında değişiyor. 

30 BİN LİRAYA ÇIKIYOR

Kombine fiyatları 4 büyükler de ise 30 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bu sezon içerisinde yeni stadyumuna kavuşması beklenen Beşiktaş’ta sezonluk kartlar 900 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Bu rakam Galatasaray’da ise 900-5 bin 500 lira aralığında. Sezona iddialı transferlerle başlayan Fenerbahçe’de ise başlangıç fiyatı 1000 lira. Sarı-lacivertlilerin en pahalı kombine kart fiyatı ise 8 bin 600 lira. Trabzonspor’da ise 30 bin liraya kadar çıkan kombine kart fiyatları 300 liradan başlıyor. 

25 MAÇA GİDEBİLİYOR

Kombine kart sahibi olan bir taraftar sezon boyunca takımının kendi sahasında oynayacağı tüm maçlara gidebiliyor. Avrupa Kupaları ve Türkiye Kupası maçlarında da geçerli olan kombine kartlar büyük takımlarda avantajlı olabiliyor. Süper Lig, Avrupa Kupaları ve Türkiye Kupası maçlarına çıkan bir takım kendi evinde ortalama 25 maç yapabiliyor.

En değerli  6’ncı lig

SÜPER Lig takımları bu sezon yaptıkları transferlerle ligin futbolcu değerini de yükseltti. Geçtiğimiz sezon 900 milyon Euro’ya yaklaşan Süper Lig’deki oyuncu değerleri bu yıl ilk defa 1 milyar Euro’yu aştı. Bu rakamla Süper Lig Avrupa’nın en değerli 6’ncı ligi konumuna yükseldi. İlk sırada ise 4 milyar Euro’luk değeriyle İngiliz Premier Lig yer aldı. Bu ligi sırasıyla İspanya’dan Lal Liga, İtalyan Serie A, Alman Bundesliga, Fransız Lig 1 izledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)