E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKokpit camı çatlarsa ne olur?---

Kokpit camı çatlarsa ne olur?

Kokpit camı çatlarsa ne olur?
03 Ekim 2022 - 08:35 borsagundem.com

Havacılık tarihinde camı çatladığı için düşen bir uçak yok. Ancak uçak içindeki yolcuların ve pilotların özellikle kabin basıncından etkilendiği hadiseler var. Bunlardan en önemlisi son yıllarda, 2018’de Çin’de yaşandı.

Havacılık sektöründe gelişmeler ve yaşanan hadiseler diğer ulaşım modlarına göre daha fazla merak uyandırıyor. Geçen hafta TUI’nin Antalya’dan Rotterdam sefer yapan uçağı kuş sürüsüne girince, Romanya’nın başkenti Bükreş’e acil iniş yapmak durumunda kaldı. Özellikle kokpit camı ve motorlar için büyük tehlike oluşturan kuş çarpmaları uçuş emniyetini zaman zaman zora sokabiliyor. TUI’nin bu uçuşunda da pilotlar durumu riskli görerek acil iniş yapmışlar. Yolcuların ifadesine göre uçak kontrolsüz bir şekilde sert iniş gerçekleştirdikten sonra Boeing 737 model uçağının kokpit camının da kuş çarpmasından dolayı paramparça olduğu ortaya çıkmış. Acil iniş sebebiyle acil yardım ekipleri ve sağlık görevlileri apronda uçağı sorunsuz bir şekilde karşılamışlar. Ancak asıl sorun yolcuların kokpit camının çatlamış olduğunu duymalarıyla başlamış. Şikayetler, sosyal medyada çeşitli yanlış bilgiler dolaşıma sokulmuş. Havacılık sektöründe bu tarz kritik hadiselerin yönetimi ve önlemleri kurallarla belirlenmiştir. Nitekim bu çerçevede de acil iniş yapılmıştır. Panik yapmanın ve güvenle yapılan acil iniş sonrası yanlış bilgileri yaymanın, çatlamış kokpit camını abartmanın hiçbir faydası yok. Bilakis uçuş korkusunu tetiklemesi ve keyifsiz seyahatlere davetiye çıkarma söz konusu.

 GÜNTAY ŞİMŞEK'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)