E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: 5 ildeki vaka artışı tüm Türkiye için risktir---

Koca: 5 ildeki vaka artışı tüm Türkiye için risktir

Koca: 5 ildeki vaka artışı tüm Türkiye için risktir
16 Ekim 2020 - 19:17 borsagundem.com

Bakan Koca, ''Bir ay öncesine kıyasla yayılımın önünü kestik fakat bu başarıyı İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli gibi şehirlerde de göstermeliyiz. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli'deki artış tüm Türkiye için risktir'' dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli ve Bingöl’ün il sağlık müdürleri ve saha koordinatörleriyle bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Koca, sonrasında salgınla mücadelede son durumu kamu oyuyla paylaşmak üzere kameraların karşısına geçti. Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Salgına karşı alınması elzem tedbirleri bölgesel olarak hatırlatmak istiyoruz. Oldukça riskli sonbahar aylarına girdik. Kapalı alanlarda virüsün yayılımı kolaylaşacak. Korona virüs de grip gibi solunum yolları ile bulaşır. İkisinden de aynı tedbirlerle korunabilirsiniz. Virüs grip yüzünden yayılırsa baş etmek zor olur

Tüm ülkelerde son 24 saatte tespit edilip bildirilen vaka sayısı 429 bin.  

Bilim aşı konusunda önemli gelişmeler gösteriyor. Ancak aşının bulunmasına kadar dünyayı zor günler bekliyor. DSÖ'nün endişesi boşuna değil. Ülke ülke baktığımızda umut kırıcı bir tablo var.

Bir ay öncesine kıyasla yayılımın önünü kestik fakat bu başarıyı İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli gibi şehirlerde de göstermeliyiz. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli'deki artış elbette tüm Türkiye için risktir.

Erzurum'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 42. Erzurum Türkiye ortalamasının oldukça altında kalıyor.  

Açılan sınıflarda açılmayanlara göre vaka düşüşü görüyoruz. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız.

(Türkiye'de denenen Rus- Çin aşısı) Bu yıl faz 3 çalışması yapılan aşılardan biri uygulanabilir.

(Kısıtlama konusu) Şu an düşünmüyoruz ama bu hiç olmayacağı anlamına gelmez. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil17 Ekim 2020 00:48

    Bu illeri ilçeleri ilk başlarda telafuz edecektim. O yerlerde yaşayanlar daha dikkatli olacaktı. İş işten geçtikten sonra strateji değiştirsende boş konuşuyon

  • Yaziksize16 Ekim 2020 20:08

    Grip asin bile yok piyasa da ona diklen buna diklen yok es400 dene akil verme grip asisi bul hukumetsen saraya hergun test asi bulursunuz millete gelince yok, ama parayi milletten al oh ne guzel hayat

  • fdg17 Ekim 2020 08:34

    doğru söylemişsin. bu akp fanatikliği nedir millette anlamadfım. dindarlıktan bahsederler. lüks hayat saraylarda yasarlar. hz. ömeri örnek alsanıza.

  • Bika16 Ekim 2020 20:01

    10 milyon grip aşısına talep var, eczaneler bekliyor.

  • Kerim17 Ekim 2020 02:48

    Daha cok bekleriz.elden gelen ogun olmaz o da vaktinde bulunmaz