E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKKTC'den 5 ülkeye seyahat engeli---

KKTC'den 5 ülkeye seyahat engeli

KKTC'den 5 ülkeye seyahat engeli
06 Mart 2020 - 08:52 borsagundem.com

KKTC, korona virüs nedeniyle 5 ülkeden adaya seyahat edecek olan üçüncü ülke vatandaşlarının ülkeye girişini durdurdu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet(KKTC), Çin, İran, Irak, Güney Kore ve İtalya’dan adaya seyahat edecek olan üçüncü ülke vatandaşlarının  ülkeye kara, deniz ve hava sınır kapılarından girişini ikinci bir  duyuruya kadar durdurdu.

KKTC Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan mail yoluyla yapılan açıklamaya göre, Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaygın  olarak görülen Koronavirüs’e karşı Ülkede alınan önlemler salgının  yayılmasına bağlı olarak güncellendi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bahsekonu ülkelerden KKTC’ye geri dönecek olan vatandaşlarımız bu  kısıtlamanın dışında olup, son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunmuş KKTC vatandaşları kara kapıları, hava ve deniz limanlarında Sağlık Bakanlığı personeli gözetiminde bilgi formu dolduracak ve gerekirse  karantinaya alınmaları sözkonusu olacaktır.
   
Bahsekonu ülkelerden KKTC’ye Türkiye üzerinden dönecek olan  vatandaşlarımız ise aynı şekilde yolcu bilgi formu doldurarak sağlık  kontrolünden geçmelerinin ardından, riskli bulunanlar Türkiye’de 14  gün karantinaya alınabilecektir. Bahsekonu virüs salgını tehdidi nedeniyle vatandaşlarımızın  sözkonusu ülkelere ziyaret gerçekleştirmemeleri önemle tavsiye  olunur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)